A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde’de beyin ölümü gerçekleşen Ecem Gökkaya’nın ailesi, zor bir karar vererek kızlarının organlarını bağışladı. Gökkaya’dan alınan kalp, karaciğer ve iki böbrek dört farklı hastaya nakledilerek hayat olmaya devam ediyor. Niğde İl Sağlık Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Bahadır İnan, Gökkaya’nın beş gün süren yoğun bakım sürecinin ardından yaşamını yitirdiğini, ancak ailesinin örnek bir duyarlılık göstererek organ bağışına onay verdiğini belirtti. Dr. İnan, “Sol böbrek, sağ böbrek, kalp ve karaciğer başarılı bir şekilde farklı illerdeki hastalara nakledildi. Bu anlamlı davranışları için aileyi kutluyor, sabırlar diliyoruz,” dedi. Organ bağışının önemine de dikkat çeken Dr. İnan, “Organ bağışı hayat kurtarır. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve bağışçı olmaya davet ediyoruz,” açıklamasında bulundu. “MİLLETİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ” Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kürşat Ramazan Zor da genç yaşta hayatını kaybeden Gökkaya’nın vefatının sağlık camiasını derinden üzdüğünü ifade etti. Zor, “Ailesi bu zor süreçte hızlı ve onurlu bir karar vererek büyük bir insanlık örneği gösterdi. Kendilerine hem hastanemiz hem de milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum,” dedi. Başhekim Zor, Gökkaya’dan alınan organların uygun hastalara başarıyla nakledildiğini belirterek, “Bu, 2025 yılı içinde ilimizde gerçekleştirilen üçüncü organ nakli oldu. Umuyoruz ki bu sayı daha da artar ve daha çok hayat kurtarılır,” şeklinde konuştu. ORGANLAR HIZLA NAKİL MERKEZLERİNE ULAŞTIRILDI Donör organizasyonu sabah saatlerinde gerçekleştirilirken, Gökkaya’dan alınan organlar ambulans ve hava yoluyla farklı illerden gelen uzman ekiplerce teslim alındı. Organlar, acil nakil bekleyen hastalara ulaştırılarak yeni yaşamların kapısı aralandı. Ecem Gökkaya’nın ailesinin örnek davranışı, organ bağışının ne denli hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, benzer durumlarda organ bağışının insanlık adına büyük bir adım olduğunu vurgularken, toplumun bu konuda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini hatırlattı. (Abdullah BAYAR)