“Dünya Hepimizin” Projesiyle doğaya ilk adım Menderes’te atıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
“Dünya Hepimizin” Projesi kapsamında düzenlenen ilk eğitim, Ege Orman Vakfı’nın İzmir Menderes’teki Ekoloji Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, Bahar Lions Kulübü adına Filiz Sın’ın katkılarıyla hayata geçirildi. BİYOMİMİKRİ TEMELLİ ATÖLYELERLE DOĞAYI TANIDILAR Eğitim programında Ders Dünyası Kurs Merkezi ilkokul öğrencileri, biyomimikri (doğayı taklit ederek öğrenme) yaklaşımıyla hazırlanmış atölye ve istasyonları deneyimledi. Öğrenciler sınıf içi ve orman içi uygulamalı eğitimlerle ağaçları, bitki örtüsünü ve ekosistemin işleyişini gözlemleyerek öğrendi. LİONS VE EGE ORMAN VAKFI’NDAN ORTAK DOĞA PROJESİ Projeye; Uluslararası Lions 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Arif Çorapçıoğlu, Bahar Lions Kulübü Başkanı Şefkat Kuyumcu, Filiz Sın, kulüp üyeleri ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı. DOĞAL YAŞAMI KORUMA BİLİNCİ AŞILANIYOR Ege Orman Vakfı eğitmenleri tarafından verilen eğitimde, çocuklara doğanın korunması ve sürdürülebilirliğin önemi aktarıldı. Katılımcı öğrenciler, doğaya zarar vermeden birlikte yaşamanın temellerini erken yaşta öğrenme fırsatı buldu. Proje, çocukların doğayla daha fazla temas kurmasını ve çevresel sorunlara karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor. Atölyeler, çevresel sorumlulukların küçük yaşlarda gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. FARKLI OKULLARLA DEVAM EDECEK “Dünya Hepimizin” Projesi’nin önümüzdeki dönemde farklı ilkokullarda yeni eğitimlerle devam edeceği belirtildi. Programın daha geniş bir öğrenci kitlesine ulaşması için hazırlıkların sürdüğü ifade edildi. Ege Orman Vakfı, yürüttüğü ekolojik eğitim projeleriyle çocukların doğaya karşı olumlu tutum geliştirmesini hedefliyor. Bu projeyle çocuklara doğanın bir parçası oldukları erken yaşta hatırlatılıyor.

Geri