A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025 yılı Aile Yılı olarak ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle yapılan doğum yardımı düzenlemesinde önemli değişiklikler yapıldı. Ailelere yönelik sürdürülebilir destek mekanizmaları kapsamında, Temmuz 2025 doğum yardımı ödemeleri bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bakan Göktaş, bugüne kadar 299 bin 421 anneye yaklaşık 2,6 milyar TL ödeme yapıldığını açıkladı. YENİ DÜZENLEME İLE ÇOCUK BAŞINA YARDIM MİKTARI ARTIRILDI Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuk için annelere 5 bin TL tek seferlik ödeme yapılacak. İkinci çocuk için aylık 1.500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse aylık 5 bin TL yardım ödemesi sağlanacak. Yardımlar, çocuklar 5 yaşını doldurana kadar devam edecek. Bu yardım, Türkiye’de yaşayan tüm Türk vatandaşları için geçerli olacak. BAŞVURU NASIL YAPILIR? Doğum yardımı almak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet üzerinden veya "İlk Öğretmenim Ailem" mobil uygulaması üzerinden yapabilirler. Başvurular en geç 15 gün içinde sonuçlanıyor ve onaylanan aileler doğum yardımlarını hesaplarından alabiliyor. Başvurular, doğum tarihinden sonraki 12 ay içinde yapılabiliyor. KİMLER YARARLANABİLİR? Doğum yardımı ödemesinden yararlanmak için, anne veya babanın Türk vatandaşı olması ve Türkiye’de ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca, evlat edinilen çocuklar da bu yardımdan faydalanabiliyor. AİLE YILI DESTEK PROGRAMI VE GELECEĞE YÖNELİK ADIMLAR 2025'in Aile Yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte, aile olmayı teşvik etmek ve sağlıklı, bilinçli aile yapıları oluşturmak amacıyla doğum yardımlarına devam edileceği bildirildi. Bu yardım, düşük gelir gruplarının aile bütçelerine önemli bir katkı sağlarken, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor. (HÜRRİYET)