A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye, terörle mücadelede tarihi bir dönemeçten geçerken, bu sürece anlam katan semboller de sahada yerini aldı. Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasının ardından, Diyarbakır’da barış ve birlik mesajı taşıyan önemli bir adım atıldı. Kentin simgesi olan tarihi surlara Türk bayrakları asıldı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler, Sur İlçe Başkanı Davut Yıldız ve il yönetimiyle birlikte gerçekleştirdikleri bayrak asma etkinliği sonrası yaptığı açıklamada, bu adımın yalnızca bir sembol değil, güçlü bir mesaj olduğuna dikkat çekti. “HER BAYRAK, UMUDUN VE BİRLİĞİN SİMGESİDİR” İl Başkanı İler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her sokak, her ev bayrağımızla donatılmalı” çağrısına yanıt verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Bugün buradan yükselen bayraklar, sadece kumaş değil; bu milletin inancı, kardeşliği ve ortak geleceğidir. 41 yıl süren karanlık dönemin ardından, artık huzur, barış ve umut konuşuluyor. Bu topraklarda terör değil, güven ve dayanışma yeşeriyor. Biz de Diyarbakır’ın tarihi surlarına bayraklarımızı asarak bu sürece ortak olduk. Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi, burada da kırmızı-beyazın vakur duruşu yankılanacak.” “TERÖRSÜZ TÜRKİYE İÇİN ADIM ADIM” Bayrakların sadece sembolik değil, aynı zamanda toplumsal birlikteliği pekiştiren güçlü bir duruş olduğuna vurgu yapan Ömer İler, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz biriz, biz kardeşiz, biz Türkiye’yiz. Gelin, her sokağımızı, her penceremizi, her gönlümüzü kırmızı beyaza boyayalım. Çünkü bu bayrak artık sadece bir devletin değil, aynı zamanda milletin ortak vicdanının sembolüdür.” Kaynak: Haber Merkezi