Dikkat! Şarjda bırakılan el süpürgesi yangın tehlikesi saçıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Birleşik Krallık’ta Asda marketlerinde satılan Goblin marka şarjlı el süpürgesinin şarjda ve gözetimsiz bırakılması halinde yangın çıkarabileceğini bildirerek, kullanıcıların cihazı derhal iade etmeleri çağrısında bulundu. ASDA'DA SATILAN EL SÜPÜRGESİ GERİ ÇAĞIRILIYOR Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren süpermarket zinciri Asda, raflarında yer alan Goblin marka kablosuz el süpürgesinin bazı modellerini yangın tehlikesi nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Yapılan incelemelerde, şarjda bırakıldığında ürünün aşırı ısındığı ve yangın çıkarma riski taşıdığı tespit edildi. AŞIRI ISINMA TEHLİKESİ İngiliz hükümeti tarafından yapılan açıklamada, “Goblin kablosuz el süpürgesinin bazı ünitelerinde pilin aşırı ısınabileceği tespit edilmiştir. Bu durum, şarjda ve gözetimsiz bırakıldığında yangın güvenliği riski oluşturabilir” denildi. Ayrıca söz konusu ürünün, 2016 tarihli Elektrikli Ekipmanlar (Güvenlik) Yönetmeliği’ne uygun olmadığı belirtildi. MODEL NUMARASI VE ÜRETİM KODLARI Geri çağırma işlemi yalnızca GHV102W-20 model numarasına sahip süpürgeleri kapsıyor. Risk taşıyan ürünlerin üretim kodları ise şu şekilde açıklandı: 5A.08.20.115 15A.10.21.181 15A.09.22.168 Bu üretim kodları, cihazın gövde kısmında yer alıyor. KULLANMAYIN, MAĞAZAYA İADE EDİN Asda’nın internet sitesinden yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Ürünü kullanmayı bırakın ve en yakın Asda mağazasına tam iade veya değişim için geri getirin.” Ayrıca şirket, yaşanan durum nedeniyle müşterilerinden özür diledi. (SÖZCÜ)

Geri