Devletten Aylık 10.000 TL Destek! Şartlar Belli Oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalıklardan mustarip vatandaşlara yönelik yeni bir sosyal yardım programı başlattı. İlk etapta 10.125 TL olarak belirlenen ödeme, ihtiyaç sahibi hastalara düzenli olarak yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelinde kronik rahatsızlıklarla mücadele eden vatandaşlar için hayata geçirdiği yeni destek programıyla dikkat çekti. Tüberküloz ve SSPE gibi hastalıklarla yaşayan bireylere aylık 10.125 TL nakdi yardım sağlanacak. Programın başvurusu, değerlendirme süreci ve ödeme kriterleri kamuoyuyla paylaşıldı. SOSYAL DEVLET ANLAYIŞIYLA YENİ ADIM Yeni yardım programı, sosyal devlet politikaları çerçevesinde uzun süreli sağlık sorunları yaşayan bireylerin ekonomik ve sosyal yüklerini hafifletmek amacıyla devreye alındı. Özellikle tüberküloz ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) gibi tedavisi uzun süren ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıklarda devlet desteği sağlanması hedefleniyor. BAŞVURULAR BAKANLIĞA YAPILACAK Yardım programından yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yapması gerekiyor. Süreç, başvuru sahibinin sağlık durumunun titizlikle incelenmesini içeriyor. İnceleme sonucunda, uygun görülen bireylere düzenli nakdi yardım bağlanıyor. Gerekli belgeler ve başvuru adımları bakanlığın resmi web sitesinden veya il müdürlüklerinden öğrenilebiliyor. YARDIM MİKTARI DEĞİŞEBİLİYOR Program kapsamında belirlenen 10.125 TL'lik aylık yardım tutarı, memur maaş katsayısına bağlı olarak yılda iki kez güncelleniyor. Ocak ve Temmuz aylarında yapılan memur zammı oranı, bu yardıma da yansıtılıyor. 2025 yılında beklenen yüksek artışla birlikte destek miktarının da artırılması öngörülüyor. YASAL DAYANAK VE UYGULAMA KRİTERLERİ AÇIKLANDI Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, yardımın yasal zemini şu ifadelerle duyuruldu: “Bu yardım programı kapsamında şartları sağlayan ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından başvurusu kabul edilen Tüberküloz veya SSPE hastalarına, 10.000 gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar düzenli nakdi yardım yapılır. Bu rakam, 2025 yılı ilk yarısı için 10.125,56 TL’dir.” AMAÇ: EKONOMİK YÜKÜ HAFİFLETMEK Program, tedavi masrafları nedeniyle maddi zorluk yaşayan bireylerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, çalışamayacak durumda olan hastaların asgari yaşam koşullarını korumasına destek olmayı hedefliyor. Kaynak: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derleme: Flashaber.com.tr Haber Merkezi

Geri