DEVLET TUZAK KURAR MI?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesini kendisine şiar edinmiş bir milletin devleti de elbette o millete tuzak kurmaz.

Öncelikle yazımın başında bunu ifade edeyim ki kimse başlığa bakıp yanlış bir alanın içerisine girmesin.

Malum yeni yapılan düzenlemeler ile trafik cezaları kat be kat arttı. Olması gereken de bu idi aslında.

"Üç kuruş değil mi ya, öder geçerim" diyen o kadar çok tanıdığımız vardı ki şimdi "Aman ha" demeye başladılar.

Elbette herkes kurallara uygun hareket etsin. Hiç kimse kural ihlali yaparak yanlış bir durumun içine girip karşı tarafı da zorda bırakmasın ama... İşte asıl mesele de burada.

Mesela eskiden radara yakalanan bir sürücü "Yahu arkadaş radarı öyle bir yere koymuşlar ki aramakla zor bulunur" diye hayıflanırdı insanlar.

Şimdilerde uyarı levhası var ve nerede uygulama yapıldığını net olarak görebiliyoruz. Fakat son zamanlarda hem çevremden duyduğum hem de bizzat yaşadığım bir olay var ki yazma ve ilgili kurum ve kuruluşları da bu vesileyle uyarma gereğinde bulundum.

Ters yön levhaları. Mesela şahsım yıllardır kullandığım bir yolun tek yöne çevrildiğini ceza yiyince anladım. Cezayı yazan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekibine de teşekkür ettim açıkçası.

Çünkü o ceza ile bize bazı gerçekleri göstermiş oldular. O cezadan sonra nerede nasıl levha var veyahut hangi yerler değişmiş diye dikkat eder oldum.

Fakat burada yazmadan geçemeyeceğim bir durum var ki o da yazımın başlığı ile benzer. Yahu mübarekler siz millete tuzak mı kuruyorsunuz? O yollar tek yön oldu ise veyahut farklı bir hale getirildi ise sadece bir yere tabela asarak işin içinden sıyrılamazsınız ki!

Dünya dijital çağa geçmiş, her şey teknoloji üzerinden herkese ulaştırılabilirken siz de keşke bir SMS veya sosyal medya duyurusu yapsanız olmaz mı?

Hadi onu yapamadınız diyelim peki kentin her yerini kendi afişlerinizle donatacağınıza değişiklik yaptığınız yerlere bir kaç afiş asıp duyuru yapsanız olmaz mı?

Elbette olur da "Geçinmeye niyetim yok ki kocamın adını öğreneyim" misali vatandaş sizin umurunuzda değil demek ki?

İnşallah üzerine alınan kurum olur ve bundan sonra vatandaşa tuzak kurar gibi değil de gerçek manada hizmet eder gibi davranır.

Geri