A
Admin
Yönetici
Yönetici
Elektrik faturalarında devlet desteğiyle ilgili yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Artık konut aboneleri için aylık 417 kilovatsaatin üzerinde tüketim yapılması halinde, faturanın tamamı kullanıcı tarafından ödenecek. Bu sınırın altında kalan aboneler ise devlet desteğinden faydalanmaya devam edecek. FATURALARDA DESTEK TUTARI AYRI GÖSTERİLECEK Yeni uygulamayla birlikte Nisan ayı itibarıyla elektrik faturalarında devlet desteği ayrı bir kalem olarak yer alacak. Bu sayede vatandaşlar hem gerçek tüketim bedelini hem de devlet katkısını net bir şekilde görebilecek. Gönderilen örnek mesajlarda, “Fatura tutarınız 774,34 TL olup, 424,34 TL devlet desteği sonrasında ödenmesi gereken tutar 350,00 TL’dir” ifadesine yer verildi. FARKLI ABONE GRUPLARINA FARKLI LİMİTLER Sadece konutlar değil, sanayi ve ticarethane abonelikleri için de sınırlamalar getirildi. Sanayi ve ticarethanelerde yıllık 15 bin kilovatsaatin üzerindeki tüketimler destek kapsamı dışında kalacak. Bu gruptaki kullanıcılar için faturaların yüzde 11’e kadar artabileceği belirtiliyor. TÜKETİMİNİ AZALTAN YENİDEN DESTEK ALABİLECEK Toplam yıllık tüketimi 5 bin kilovatsaatin altında kalan hane ve işletmeler, devlet desteğinden yararlanmaya devam edecek. Günlük ortalama 8 kilovatsaatin altında kalan tüketim yüzde 60, üzerindeki ise yüzde 40 oranında desteklenecek. Sınırı aşan ama sonraki dönemlerde tüketimini düşüren aboneler, bir sonraki yıl destekli tarifeye yeniden geçiş yapabilecek. DOĞALGAZ FATURALARINDA DA BENZER SİSTEM Enerji destekleri sadece elektrikle sınırlı kalmıyor. Yetkililer, benzer bir uygulamanın doğalgaz faturalarına da yansıtılacağını açıkladı. Böylece vatandaşlar, doğalgaz faturalarında da devlet desteğini ve indirimli tutarı ayrı kalemler halinde görebilecek. Uygulamanın ilerleyen aylarda tüm abonelere yayılması bekleniyor. (Gerçek Gündem)