Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya önemli açıklamalar: "CHP’nin dili bozuk"

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Lider Medya CEO’su Ender Alkoçlar, Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar ve Lider Haber TV Gün Başlıyor programı sunucusu Ahmet Demir, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Son derece samimi havada geçen görüşmede, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Genel Yayın Yönetmeni Çağlar’a başta fitilini ateşlediği Terörsüz Türkiye hedefi olmak üzere, gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. MHP Lideri, terör sorunundan kurtulmuş bir Türkiye’nin hızla ekonomik sorunlarını da çözerek, 57 İslam ülkesine Liderlik edecek konuma gelebileceğini söyledi. MHP Lideri konuklarını kapıya kadar uğurladı.

Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya Önemli Açıklamalar2

SİLAHLARIN YAKILMASININ ANLAMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan’ın 27 Şubat çağrısını hatırlatarak, “Öcalan 27 Şubat’taki mesajında geçmiş dönemlerde ortaya koyduğu hedeflerin tamamen geçersizliğini vurguluyor. Yani demokratik özerklik gibi, konfederasyon gibi, bağımsız devlet olma gibi bir heveslerden vazgeçtiklerini söylüyor. Ve aradan geçen zamanda bundan herhangi bir cayma da yok” ifadelerini kullandı.

Bazı kesimlerden gelen “hani silahları gömeceklerdi, teslim olacaklardı, niye yapmadılar?” yönündeki sözlere değinen MHP Lideri, “Silahları gömmek bir yoldur, ama silahların her an gömüldüğü yerden alınabilir. En doğrusu silahların yakılmasıydı. Bundan sonra elime yeniden silah almayacağım anlamına gelir” dedi.

Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya Önemli Açıklamalar5

“KESİNLİKLE BİR PAZARLIK YOK”

Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar’ın, pazarlık yapıldığı yönündeki suçlamaları gündeme getirmesi üzerine, MHP Lideri Devlet Bahçeli, iftiralara bir kez daha tepki gösterdi. Devlet Bahçeli, bu süreçte kesinlikle bir pazarlık olmadığını vurguladı. “Yalnız herkesin kafasında şu soru var. Yani bunlar toplumla kaynaşacaksa bazı sorunlar var. Bunları nasıl çözebiliriz? İşte komisyonun amacı o” diyen Devlet Bahçeli, “Yani bu insanlar dağdan inmeye çalıştılarsa ve herhangi bir suç işlememişlerse bunlar toplumda nasıl olacak? Bunu millete mal etmemiz lazım. Dolayısıyla mecliste komisyon önerisinde bulundum. Önerim karşılık buldu ve neticede komisyon kuruldu. Şimdi üçüncü toplantısı da yapıldı. Devletin yetkilileri de sahiplendi. Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve MİT Başkanı orada bilgi verdi. Oradakilerin hepsi dinledi. Efendim konuşma yasağı da varmış. Tabii olacak yani. Devlet sırrı diye bir şey var” diye konuştu.

Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya Önemli Açıklamalar4

“EKRANLARDA AHKÂM KESENLER KOMİSYONDA KONUŞSUN”

Sabri Çağlar, süreci eleştirenleri de sordu Ülkücü hareketin liderine. MHP Lideri, sivil toplum kuruluşlarının ve ekranlarda ahkâm kesenlerin de komisyonda dinlenebileceğini ifade etti. Devlet Bahçeli, “341 tane sivil toplum kuruluşu var. E bunlar da gelsinler. Dışarıda oturuyor gazetede, televizyonlarda ahkâm kesen profesörler var. Falanca kuruluşun başkanı var. Mecliste komisyon şimdi çağıracak. ‘Gel bakalım buraya. Dışarıda çok konuşuyorsun. Burada da anlat bakalım’ denilecek. Gelsinler düşünceleri neyse komisyonda dile getirsinler” değerlendirmesi yaptı.

Bahçeli, Komisyonda herkesin görüşlerini bildireceğini, uzlaşılan konuların Genel Kurul gündemine geleceğini ifade etti.

“CHP’NİN DİLİ BOZUK, OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKINCA BUNLARA BİR ŞEY OLUYOR”

CHP’nin bazı söylemlerini eleştiren MHP Lideri, komisyona katılmasının değerli olduğunu söylediğini anımsattı.

Devlet Bahçeli, “Cumhuriyet Halk Partisinin dili bozuk. Otobüsün üstüne çıkınca bunlara bir şey oluyor. Çarşamba günü İstanbul'da diğer günler başka yerlerde konuşuyorlar. Ama bunlara da biraz sabırlı olmak lazım. İstediği kadar konuşsun. Konuşmayla sonuç alınmıyor, icraat olması lazım. Türkiye'de şu günkü şartlar içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimini gündeme getiriyorlar. Benim şahsi kanaatim. Bazı konular vardır ve partinin çok üstünde düşünülmesi gerekir. 1 Milyon 400 Bin küsur üyeleri var. ‘15.5 milyon oy topladık’ diyorlar. Nerede olduğunu sordum gösteremediler” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya Önemli Açıklamalar1

“TÜRKİYE 57 İSLÂM ÜLKESİNİN LİDERİ OLABİLİR”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 23 yıl ile dünyanın en tecrübeli yöneticilerinden biri olduğunun altını çizerek, bir çok lider üzerinde “ağabey” konumuna geldiğini kaydetti. Savunma sanayii başta olmak üzere, ülke üretiminde her alanda ilerleme kaydedildiğini, terörsüz Türkiye hedefine ulaşılmasıyla ekonomik anlamda da büyük atılım gerçekleştirileceğini belirtti. Dünyada 57 islâm ülkesi olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, bu 57 ülkeye Türkiye’nin Liderlik edebileceğini, böylelikle bu ülkelerin kaynaklarının bu ülkelerin vatandaşlarının refahı için kullanılabileceğini, 2 Milyarlık İslâm dünyasını da arkasına alabileceğini söyledi. Bunu da “ağabey” konumuna geldiği için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirebileceğini kaydetti.

“CUMHURBAŞKANINA DESTEĞİMİZ TAM”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan “bu dönem son dönemim olabilir” dediğinde, kendisinin “ayrılamazsın” diyerek seslenmesinin nedeninin de bu olduğunu ifade etti. “Sayın Cumhurbaşkanına desteğimiz tam. Bizim ayrı aday çıkartacak halimiz yok. Gerek de yok. Mevcut durumu devam ettirmeye gayret ediyoruz. Kendisi de elinden gelen gayreti gösteriyor” şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli’den Lider Medya’ya Önemli Açıklamalar3

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ SÖYLEMLERİNE TEPKİ

Terörsüz Türkiye hedefinin mimarı olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin de mimarı olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, muhalefetten gelen Parlamenter Sisteme dönüş söylemlerine de tepki gösterdi. Devlet Bahçeli, “Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Efendim parlamenter sisteme tekrar dönelim. Neye döneceğim? Hüsamettin Cindoruk hükümeti 21 gün dayandı” yorumu yaptı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN’A NASIL İSİM VERDİ?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Lider Medya yönetimi ile sohbetinde, 5. Nesil yerli savaş uçağımız Kaan’ın ismini nasıl verdiğini de anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katıldıkları bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milli Muharip uçağa dair bir dosya getirildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dosyayı kendisine uzatarak “Devlet bey bunu bir inceleyebilir misiniz? Uçağımızın ismi ne olsun” dediğini, kendisinin de cevaben “onun ismini zat-ı alinizin takdirine bırakalım” dedim ama “hayır siz bir bakın” diyerek ısrarcı oldu. Sonra baktım ve ne düşündüğümü sordu, “Kaan olursa iyi olur” cevabını verdim. Daha sonra yaptığı bir konuşmada da “isim babası Devlet beydir” dedi.

Geri