A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fenerbahçe ile iki sezonluk başarılı bir dönem geçiren Edin Dzeko, sözleşmesinin sona ermesinin ardından İtalya’nın Fiorentina takımına transfer oldu. Yeni takımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan deneyimli golcü, kariyerine ve hedeflerine dair önemli mesajlar verdi. FİORENTİNA’YA GELME SEBEBİ Dzeko, Fiorentina’nın kendisi için harika bir kulüp olduğunu belirterek, “Deneyimimle Fiorentina’ya çok şey katmalıyım. Burada takımın büyümesine destek olmak için elimden geleni yapacağım. Son yıllarda yaptıkları işler de bunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı. İtalya’ya dönüş kararını da anlatan Bosnalı yıldız, “Menajerim fırsattan bahsettiğinde hemen harekete geçmek istedim. İtalya’ya, büyük ve övgüyle bahsedilen bir kulübe, güzel bir şehre dönmek istedim. Aldığım kararları ailemle birlikte veriyorum çünkü çocuklarımızı da düşünmemiz gerekiyor.” dedi. TAKIM HEDEFLERİ ÖN PLANDA Dzeko, bireysel hedeflerden ziyade takımın hedeflerine odaklandığını vurguladı. “Takım her zaman kişisel hedeflerin önünde gelir” diyen tecrübeli forvet, “Allegri’nin Fiorentina’yı Şampiyonlar Ligi’ne taşımak için ek oyuncu arayışı var. Geçen sezon Milan, Lazio ve Bologna gibi güçlü rakipleri geride bıraktılar. Kalite kesinlikle mevcut ancak teknik direktörün daha fazlasına ihtiyaç olup olmadığına karar vermesi gerekiyor.” açıklamasını yaptı. YAŞI DEĞİL, KALİTESİ ÖNEMLİ Basın toplantısında en çok dikkat çeken sözleri ise “Ben kenara atılacak bir futbolcu değilim!” oldu. Yaşının kendisi için bir engel olmadığını ifade eden Dzeko, tecrübeli bir golcü olarak hala takımına katkı verebileceğine inandığını belirtti. KAYNAK: FANATİK