A
Admin
Yönetici
Yönetici
İREM KAYA- EGE TELGRAF/ Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en lezzetli yollarından biri şüphesiz dondurma. Ancak raflarda yer alan birçok dondurma, katkı maddeleri ve yüksek şeker oranı nedeniyle sağlıklı yaşam tarzına uygun olmayabiliyor. Kalorisine dikkat edenler, temiz beslenmeyi tercih edenler ya da spor hayatını aksatmayanlar için ev yapımı dondurma alternatifleri artık çok daha popüler. Üstelik bu tarifler dondurma makinesi gerektirmeden, sadece birkaç basit malzemeyle hazırlanabiliyor. KAKAO TUTKUNLARINA: PRATİK KAKAOLU DONDURMA Malzemeler: 3 adet küçük boy muz 2-3 tatlı kaşığı toz kakao Hazırlık: Muzları dilimleyip dondurucuda tamamen donana kadar bekletin. Ardından mutfak robotuna alıp üzerine kakaoyu ekleyin. Karışım homojen kıvama gelene kadar robottan geçirin. Kalıplara ya da bir kaba alarak yeniden dondurun. Donduktan sonra servis edin. FERAHLATICI LEZZET: MEYVELİ SORBE Malzemeler: 200 gram dondurulmuş meyve (çilek, mango, vişne vb.) 1 tatlı kaşığı bal Yarım limon suyu 50 gram süzme yoğurt veya 25 gram süt Hazırlık: Tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırın. Karışım pürüzsüz olunca kalıplara döküp dondurucuya kaldırın. Daha kremamsı bir tat için meyve miktarını yarıya indirip 75 gram muz ekleyebilirsiniz. GÜNÜN ENERJİ KAYNAĞI: KAHVELİ DONDURMA Malzemeler: 1,5 su bardağı az yağlı süzme peynir 120 ml şekersiz soğuk kahve 1 tatlı kaşığı bal 5 ml vanilya özü (isteğe bağlı) Hazırlık: Tüm malzemeleri robota alıp iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıplara döküp buzlukta dondurun. Donunca servis yapabilirsiniz. TATLI VE BESLEYİCİ: TAHİNLİ BADEMLİ DONDURMA Malzemeler: 2 orta boy dondurulmuş muz Yarım çay bardağı süt 4 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı bal 10 adet öğütülmüş badem 1 yemek kaşığı bitter damla çikolata (isteğe bağlı) Hazırlık: Badem ve çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı kaba alın, üzerine badem ve damla çikolata serpin. 1 saat aralıklarla 3-4 kez karıştırarak buzlukta dondurun. Tamamen donunca servis edebilirsiniz. TOK TUTAN BİR ALTERNATİF: BESLEYİCİ YULAFLI DONDURMA Malzemeler: Çeyrek su bardağı badem Çeyrek su bardağı kaju, fındık ya da ceviz Çeyrek su bardağı yulaf 8 adet hurma Çeyrek su bardağı bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı sıcak süt Hazırlık: Tüm malzemeleri (çikolata hariç) sıcak süt ile birlikte bir kapta bekletin. Malzemeler yumuşayınca blendırdan geçirin. Badem kabuklarını soyduktan sonra karışımı dondurma kabına aktarın. Üzerini damla çikolata ile süsleyip streç filmle kapatın ve buzlukta en az bir gece bekletin. Ertesi gün sağlıklı ve lezzetli dondurmanız hazır! SERİNLETEN TAT, SAĞLIKLI ALTERNATİF Hazır dondurmaların yerine geçen bu ev yapımı tarifler, katkı maddelerinden uzak, doğal içeriklerle hazırlanıyor. Üstelik çocuklar için de güvenle tercih edilebilecek kadar sağlıklı. Dondurma keyfini yaz boyunca sağlığınızdan ödün vermeden yaşamak istiyorsanız bu tarifleri mutlaka deneyin!