Demet Akalın Sağlık Bakanlığının başlattığı uygulamaya tepki gösterdi: Bu saçmalığa son verin

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Fazla kilolu bireylerin tespit edilerek sağlık merkezlerine yönlendirilmesini amaçlayan programa eleştiride bulunan Demet Akalın, uygulamanın mahremiyet ihlali olduğunu iddia ederek "Rica ediyorum bu saçma uygulamaya son verin" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı yeni sağlık taraması uygulaması, kamuoyunda farklı tepkilere sebep oldu. Bakan Kemal Memişoğlu'nun duyurusuyla beraber 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan program çerçevesinde sağlık personeli, kamusal alanlarda isteyen vatandaşlara boy, kilo ve vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri gerçekleştiriyor. UYGULAMA BİR ÇOK ŞEHİRDE YÜRÜTÜLMEYE BAŞLANDI Uygulamanın amacı; fazla kilolu bireyleri tespit ederek Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirmek, sonrasında diyetisyenler aracılığıyla beslenme danışmanlığı ve takip hizmeti sunmak. Vatandaşlara daha sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı hedefleyen bu program, birçok ilde meydanlarda aktif şekilde yürütülmeye başlandı bile. "GERÇEKTEN ONUR KIRICI" Fakat bu yeni uygulama, toplumun bazı kesimlerinden eleştirilerin odağı oldu. Tepkisini dile getirenler arasında ünlü şarkıcı Demet Akalın da yer aldı. Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Demet Akalın, uygulamayı şu ifadelerle eleştirdi, "Gecen bir süre zarfında aşırı kilo almıştım. Çekinip havluların arkasına saklanıyordum plajlarda! Rica ediyorum bu saçma uygulamaya son verin, herkesin içinde sen şişmansın demek gerçekten onur kırıcı." Kaynak: Haber Merkezi

Geri