Daha az çalışan, daha çok yapay zeka: Şirketlerde yeni trend başlıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Günümüzde şirketlerin iş yapış biçimleri hızla değişiyor. Eskiden yüksek çalışan sayısı bir başarı göstergesi olarak görülürken, artık yapay zeka teknolojilerine yapılan yatırımlar ön plana çıkıyor. Amerika’daki birçok CEO, iş gücünü küçültmeyi ve yapay zekaya yatırım yapmayı stratejik bir karar olarak benimsiyor. CEO’LARIN YAPAY ZEKA ODAKLI YAKLAŞIMI The Wall Street Journal’ın haberine göre, Verizon CEO’su Hans Vestberg personel sayısının düşüşünü açıkça kabul ediyor. Danışman Zack Mukewa, departmanların küçülmesinin şirket verimliliğini artırdığını belirtiyor. AI sistemlerinin yaygınlaşması, binlerce kişinin işten çıkarılmasını sıradan hale getiriyor. UZMANLARDAN ENDİŞELİ SÖZLER Brookings uzmanı Molly Kinder, bu duruma kimsenin itiraz etmediğini ve bunun yeni bir norm haline geleceğini söylüyor. Kinder, “Kimseden tepki veya itiraz gelmiyor. Göz göre göre şartlar değişiyor. Çalışanlar için iyi bir haber olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. YAPAY ZEKA TARAFTARLARININ SERT AÇIKLAMALARI AI danışmanı Elijah Clark, yapay zekanın kendisini heyecanlandırdığını belirtiyor. Clark, “Bir CEO olarak yapay zekanın beni çok heyecanlandırdığını söyleyebilirim. AI nedeniyle birçok çalışanımı işten çıkardım. Yapay zeka maaşa zam istemez ve grev yapmaz” diyerek yapay zekanın avantajlarını vurguluyor. YENİ İŞ ALANLARI OLUŞACAK MI? Tüm yöneticiler aynı fikirde değil. Nvidia CEO’su Jensen Huang, yapay zekanın bazı işleri ortadan kaldırsa da yeni iş alanları yaratacağını savunuyor. CNNTÜRK

Geri