Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı atama ve görevden alma kararları 21 Haziran 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararlara göre, çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarında önemli değişiklikler yapıldı. 4 ÜLKEYE YENİ BÜYÜKELÇİ ATAMASI Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, dört büyükelçilikte görev değişikliği yapıldı: Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal atandı. Belçika Krallığı Büyükelçiliği’ne Litvanya Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin getirildi. Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürü Esra Toplu atandı. Hollanda Krallığı Büyükelçiliği’ne ise Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Fatma Ceren Yazgan görevlendirildi. BAKANLIKLARDA ATAMALAR Çeşitli bakanlıklarda açık bulunan kadrolara yeni atamalar yapıldı: Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne Kaan Esener atandı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı’na Mahmut Kurtaran, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdür Yardımcılığı’na Eyyup Tanyıldız, İnşaat ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Öztimur getirildi. Ticaret Bakanlığı’nda 23 yeni isim ticaret müfettişliği görevine atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda ise 25 kişi iş müfettişliği görevine başladı. STRATEJİK KURUMLARDA YENİ ATAMALAR Bazı kamu kurumlarında yönetim kurulu üyeliklerine de yeni atamalar yapıldı: Kıyı Emniyeti GM: Akif Bülent Boyacıoğlu Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş.: Mesut Türkay ÇAYKUR: Osman Kılınçel ve Nurettin İnce TCDD: Barbaros Murat Köse TEİAŞ: Nuray Serdaroğlu Erbil Et ve Süt Kurumu: Çağlar Kaya Türk Patent ve Marka Kurumu: Fatih Gökyurt Türkiye Petrolleri A.O.: Cem Erdem ADLİ TIP KURUMU’NA YENİ UZMANLAR Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurullarında da yeni üyeler belirlendi: Adli Tıp İkinci İhtisas Kurulu Radyoloji Üyeliği'ne Uzm. Dr. Ajda Ağırbaş, Adli Tıp Dokuzuncu İhtisas Kurulu Radyoloji Üyeliği'ne Doç. Dr. Figen Tunalı Türkdoğan, Adli Tıp Onuncu İhtisas Kurulu Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliği'ne Uzm. Dr. Hasan Gökçay getirildi.

Geri