Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye sözlerine Tugay’dan yanıt: “Tarihi bir hata olarak görüyorum”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında yerel yönetimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. “Yeni bir belediye yönetimi statüsüne ihtiyaç vardır” diyen Erdoğan, “Yetki paylaşımı gözden geçirilmeli” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ikinci birleşimi toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimle ilgili sözlerine cevap verdi. Başkan Tugay, Erdoğan’ın yorumunu “Tarihi bir hata olarak görüyorum” diye değerlendirdi. “MERKEZİ HÜKÜMET YETİŞEMİYOR” Konuşmasının devamında Tugay, “Belediyeler kendi bölgelerindeki halkın her türlü sorununa 24 saat yetişen, koşan görev kapsamında olmayan konularda bile, okullarda, camilerde hemen tüm yerel yönetimler destek olmak zorunda kalıyorlar. Çünkü merkezi hükümet yetişemiyor. Planlamada merkezi hükümetin uygulamaları sıklıkla sıkıntıya yol açıyor. Bunların dile getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “BU FİKRE NEREDEN KAPILDI” “Dünyada yerel yönetimler daha çok güçlendiği halde bizde uzun zamandır tüm yetkiyi merkeze toplayan anlayış yüzünden kötüye gidiyor” diyen Başkan Cemil Tugay, “Bu gerçeği halkımız bilmeli. Hangi partiden belediye olursa olsun böyle bir yanlışı savunamaz. Olanak verilirse yerel yönetimler daha etkin çalışacaktır. Bir taraftan kaynak sağlamayıp diğer yandan yetkilerini kısıtlamak adaletsiz bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu fikre nereden kapıldı bilmiyorum ama değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes bu yanlışı ifade etmeli” dedi.

Geri