Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine sonrası sert mesaj: İhmali olan varsa gereken yapılacak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Ankara’da önemli değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadele sürecinin hassasiyetine dikkat çeken Erdoğan, sürecin siyasi hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini söyledi. “SÜRECİ SULANDIRMANIN MAZERETİ OLMAZ” Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye’nin terör prangasından kurtulma mücadelesi farklı hesaplara kurban edilmemelidir. Siyasette pek çok şeyin kazası olur ama bu konuda süreci sulandırmanın mazereti olmaz. Bunu ne millet ne tarih affeder.” ANA MUHALEFETE MESAJ Cumhurbaşkanı, sürecin ana muhalefet partisi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti ve ekledi: “Süreç ana muhalefet partisi için bulunmaz bir fırsattır. Ana muhalefetin tarihin doğru tarafında konumlanması milletimizin de beklentisidir.” YANGIN VE ŞEHİT AÇIKLAMALARI Toplantıda, orman yangınlarında hayatını kaybedenlere de değinen Erdoğan, “Yangınla mücadelede hayatını kaybeden 5 orman işçimiz ve 5 AKUT gönüllümüze Allah'tan rahmet diliyorum. Yine, Hatay İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında aşırı sıvı kaybına bağlı olarak şehit olan iki Mehmetçiğimize de Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR Cumhurbaşkanı, yangın ve şehit olaylarına ilişkin soruşturmaların sürdüğünü belirterek, “Her iki elim olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Milletçe hepimizi yasa boğan bu iki hadisenin nedenleri en kısa zamanda ayrıntılarıyla netleşecek. Akabinde, ihmali olan varsa gereken yapılacaktır” dedi. TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE İNANÇ Erdoğan, Türkiye’nin güvenlik ve savunma alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ifade ederek, “Türkiye savunma güvenlik başta olmak üzere birçok alanda son asrın en parlak dönemini yaşıyor. Devletimizin tüm birimleri görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Önümüze çıkan engellere takılmadan hedeflerimize adım adım yürüyoruz. Felaket tellalları ne derse desin ülkemizin yolu da bahtı da açıktır” şeklinde konuştu. SON DÖNEMDEKİ ÇALIŞMALAR Cumhurbaşkanı ayrıca, geçtiğimiz dönem içinde 241 subayın mezuniyetine şahitlik ettiklerini, 6 yeni caminin ibadete açıldığını ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde şehitlerin anıldığını hatırlattı. ANA MUHALEFETİN ÜLKEYE KAPALI KAPI ARDINDA SAHİP ÇIKMASI Ana muhalefet liderinin ülkeye kapalı kapılar ardında destek verdiği iddialarına da değinen Erdoğan, “Ana muhalefet partisi başkanının şikayet ettiği ülkesini kapalı kapılar ardından sahip çıktığını iddia etmesi eğer doğruysa kıymetli bir adımdır. Biz bundan rahatsız olmayız. Onları teşekkür dilenme zahmetinde bırakmaz kendilerini tebrik etmekten yüksünmeyiz. Yeter ki Türkiye partisi olmayı başarsınlar” ifadelerini kullandı. SON MESAJ: TERÖRSÜZ TÜRKİYE Konuşmasını terörle mücadele vurgusuyla sonlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin terör prangasından kurtulma mücadelesi farklı hesaplara kurban edilmemelidir. Siyasette pek çok şeyin kazası olur ama bu konuda süreci sulandırmanın mazereti olmaz. Bunu ne millet ne tarih affeder. Süreç ana muhalefet partisi için bulunmaz bir fırsattır. Ana muhalefetin tarihin doğru tarafında konumlanması milletimizin de beklentisidir. Terörsüz Türkiye süreci bunun için önemli bir referans olacaktır” dedi. (GERÇEKÜNDEM)

Geri