A
Admin
Yönetici
Yönetici
Macaristan'da Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan seyahati dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Erdoğan, yeni Anayasa, erken seçim gündemlerini de ele aldı. Erken seçim tartışmalarına son noktayı koyan Erdoğan, 'Türkiye'yi böyle bir badirenin içine sokmayız' dedi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar... YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI Gazetecilerden gelen 'Türkiye'nin neden yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı var?' sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa'yı Türkiye için istediklerini belirtti ve 'Türkiye'nin sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu dile getirdim. Bugün de aynı noktadayım. Artık darbecilerin yazdığı, darbecilerin ortaya koyduğu bir Anayasa ile Türkiye geleceğe yürüyemez. Artık darbecilerin değil, sivillerin ortaya koyduğu bir Anayasa'ya ihtiyacımız var. Bunun için de AK Parti olarak biz çalışma yapıyoruz. Bütün mesele acaba Cumhuriyet Halk Partisi de bizlerle ortak, müşterek bir Anayasa yapma yolculuğuna çıkar mı? Diyoruz ki gelin el ele verelim, komisyonlarımızı kuralım ve bu komisyonlarla beraber sivil Anayasa'yı bir an önce oluşturalım ve milletimize takdim edelim. Hem milli olsun hem yerli olsun. İlk dört madde ile ilgili herhangi bir sorun yok. Yani AK Parti olarak bizim böyle bir sorunumuz yok. Ortada ilk dört madde ile ilgili bir sorun olmadığına göre sadece yol haritasını belirleyeceğiz. Yeni Anayasa'yı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz. Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok. Atacağımız adımlarla ülkemizin itibarını nasıl yükseltiriz derdimiz bu.' dedi. ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU Ana Muhalefet Partisi CHP'den gelen erken seçim çağrıları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki erken seçim tartışmalarına da son noktayı koydu. Ara seçimi gerektiren bir durum olmadığını söyleyen Erdoğan, 'Milleti vekilleri 5 yıl görev yapsınlar diye Meclis'e göndermiştir. Sayın Özel'in anladığı manada erken seçimi bugüne kadar çok dillendirdiler. Türkiye'yi böyle bir badirenin içine sokmayız, sokamayız.' dedi. Kaynak: Haber Merkezi