Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Konya'da meydana gelen depremle ilgili vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaklaşık 300 bin teşkilat mensubumuz bu eğitimden mücadele azmiyle çıkacak. Her yol arkadaşımızı bu davanın birer neferi, akıncısı olarak da görüyoruz. Teşkilar adakdemize destek olan herekese teşekkür ediyorum. Biz siyaset sahnesine öylesine çıkmış bir kadro değiliz. Bizi bir araya getiren ortak hedefimiz, ortak bir davamız var. Bizim için tarih AK Parti ile başlamadı, yüz yıl önce, iki yüz yıl önce başlamadı. Şu salondaki kadro Fatih Sultan Mehmet'le aynı imana sahip yürekli bir kadrodur. Her fırsatta AK Parti olarak, kökü mazide olan atiyiz diyorum. Biz nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi bilen kadroyuz. Bizim muhalefetten en önemli farkımız budur. Her biriniz birer uç beyisiniz. Bu yol meşakatli bir yol. Bu yol kutlu olduğu kadar zorlu bir yol. Bu yol gece gündüz millet için çabalama ister, yanıp tutuşma ister. Kardeşlerim biz yanacağız ki çevremiz aydınlanacak. Biz bu yola makam mevki için çıkmadık. Sizlerle yol ve dava arkadaşlığı yapmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu topraklardaki bin yıl tarihimiz bize şu hakikati göstermişyr. Türk, Kürk ve Arap birlikte var olmuş birlikte savaşmış, galibiyeti de mağlubiyeti de birlikte yaşamıştır. Malazgirt, Türk, Kürt, Arap'ın ortak zaferidir.. Çaldıran, Ridaniye daha nicesi ortak zaferinizdir. Dağılınca hep beraber Fetret'i yaşadık. Bunu emperyalistler çok iyi biliyor. Böl parçala yönet, asırladır bu kirli oyunu oynamayı çok iyi biliyorlar. Aramıza fitne soktular. Biz birimize düşman etmek için ellerinden geleni yaptılar. Onlar çok iyi biliyor ki Türk, Kürt, Arap birlikte olursa büyük güç olur. Bunu engellemek için her yolu deniyorlar. Kardeşliğimşze pusu kurmaya ısrarla devam ediyorlar. Birliğimize engel olmak için ger yolu deni,yorlar. Biz bu oyunlara asla gelemeyeceğiz. Kürt'ü Türk'ten ayırırsan yalnız kalır ve yutarlar. Türk'ü Kürt'ten ayırırsan yalnız kalır, zayıflar. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız. İnadına kardeşliği savunacağız. Bölücü terör örgütü kendisini feshedeceğini ve silah bırakacağını açıkladı. Sürecin titizlikle izleneceğiniz ifade ettik. Yanlışta ısrar edenle mücadeleden bir milim geri adım atmayız.

Geri