A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. İki gün süren yoğun çalışmaların ardından yapılan konuşmada Erdoğan, ülkenin güncel meseleleri ve partinin gelecek hedeflerine ilişkin önemli mesajlar verdi. “Değerli yol arkadaşlarım, teşkilat mensuplarımız ve aziz vatandaşlarım, Kızılcahamam’daki toplantımızın sonunda sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu programın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Erdoğan, emek veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Özellikle sıcak havaya rağmen görev yapan emniyet güçleri, basın mensupları ve Kızılcahamamlılara teşekkürlerini iletti. Bu yıl toplantı formatında yapılan değişikliklere dikkat çeken Erdoğan, “Çalıştaylarımızda ön plana çıkan konuları titizlikle değerlendirdik. Eksiklerimizi giderip daha kararlı adımlar atacağız. Kampımız daha düzenli ve profesyonel geçti” dedi. AK Parti’nin geçmiş tecrübelerden güç alarak kendisiyle yarışmaya devam ettiğinin altını çizdi. Terörsüz Türkiye Vurgusu Erdoğan’ın konuşmasında en çok üzerinde durulan konu, “terörsüz Türkiye” hedefi oldu. “Bu konuda geldiğimiz aşama en önemli gündem maddemizdi. Dünkü değerlendirmeler kamuoyunda olumlu yankı buldu. Türkiye Yüzyılı ülküsüne adım adım yaklaşıyoruz” diyerek terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha vurguladı. Cumhurbaşkanı, “Silah teslim süreci titizlikle takip ediliyor. Meclis komisyonu çalışmaları da devam ediyor. Süreci sabote etmeye kimsenin hakkı yok. Bu ülkenin huzurunu bozacak her girişim telafisi olmayan zararlardır. Milletimiz böyle durumları affetmez” şeklinde sert uyarılarda bulundu. Üç Parti Sürecine Dikkat Çekti AK Parti’nin önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DP) ile birlikte hareket edeceğini belirten Erdoğan, “Bu süreci sonuna kadar selametle götürmekte kararlıyız. Türkiye’nin geleceği için siyasi ayrışmaların geride kalması gerekiyor. Biz kişi veya çıkar siyaseti yapmıyoruz, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını gözetiyoruz” dedi. Erdoğan ayrıca, bu yeni dönemin siyasi partilere önemli sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, sürece kuşkuyla yaklaşanların tereddütlerini gidermek için çalıştıklarını söyledi. “Bu anlayışla, büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” mesajı verdi. (Gerçekgündem)