A
Admin
Yönetici
Yönetici
“Ruthie’s Table 4” podcast’ine konuk olan İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, “Doctor Strange” rolüne hazırlanırken uyguladığı yoğun beslenme programını anlattı. Günde beş tam öğün yemek zorunda kaldığını belirten Cumberbatch, bu öğünlerin arasında haşlanmış yumurta, badem ve peynir gibi yüksek kalorili atıştırmalıkların da yer aldığını söyledi. Oyuncu, bu süreci şöyle tanımladı: “Doyma noktanızın ötesinde yemek yemek korkunç.” Cumberbatch, bu aşırı tüketimin sektörün genel israf anlayışının bir yansıması olduğunu ifade etti: “Bir ailenin bir haftalık ihtiyacını ben bir günde yiyordum. Bu, sektörün ne kadar savurgan olduğunun minik bir örneği.” “KÜÇÜK BİR KASABAYI AYDINLATIR” Cumberbatch’in eleştirileri yalnızca diyet planlarıyla sınırlı değil. Oyuncu, yüksek bütçeli yapımlarda kullanılan enerji ve malzemelere de dikkat çekti: “Sahte gün ışığı yaratmak için harcadığımız elektrik, küçük bir kasabayı aydınlatır.” Özel jet kullanımı nedeniyle gelen eleştirilere açık olduğunu söyleyen Cumberbatch, yine de yapımcı kimliğiyle “yeşil set” uygulamalarını savunduğunu vurguladı. CUMBERBATCH’İN “YEŞİL SET” ÖNERİLERİ Oyuncunun sürdürülebilir prodüksiyon önerileri arasında, plastik şişeler yerine yeniden kullanılabilir mataraların tercih edilmesi, modüler set sistemleri ve ihtiyaca göre tasarlanmış kostüm-yemek planlamaları yer alıyor. “Çölde değilsek cam şişe getirebiliriz.” diyerek yüksek prodüksiyonlarda bile çevreci adımların mümkün olduğunu savundu. “THE ROSES” FİLMİNDE SETTE PET ŞİŞE YOK Cumberbatch, şu sıralar Olivia Colman’la başrolünü paylaştığı kara komedi filmi “The Roses” için tanıtım turunda. Warren Adler’ın aynı adlı klasik romanından uyarlanan film, 29 Ağustos’ta vizyona girecek. Film setinin sürdürülebilirlik açısından örnek oluşturduğunu söyleyen Cumberbatch, “Prodüksiyon sırasında pet şişe kullanmadık; sahibi olmadığım bir fikir için bile ufak bir galibiyet” dedi. “KARIN KASI KADAR KARBON İZİ DE ÖNEMLİ” Fiziksel dönüşümün ötesinde çevresel etkilerin de önemine dikkat çeken oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kostüm altındaki karın kası kadar, kamera arkasındaki karbon izini de önemsiyorum.” Cumberbatch, Hollywood’un büyük yapım yapısında değişimin mümkün olduğuna inandığını belirtti. beyazperde