Çocuğunuz hangi okula yerleşti? Kayıt sorgulama nasıl yapılır? Adrese dayalı yerleştirme nasıl çalışıyor?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025–2026 eğitim öğretim yılı öncesinde ilkokula başlayacak çocukların velileri, kayıt süreciyle ilgili araştırmalarını artırdı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl da 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını adrese dayalı sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirdi. OKUL BİLGİLERİ NASIL ÖĞRENİLİR? Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Sistem, öğrencinin ikamet adresine en yakın ilkokulu otomatik olarak belirliyor ve kayıt işlemini tamamlıyor. SORGULAMA ADIMLARI e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapın. Öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girin. “Kayıt Bilgileri” bölümünden çocuğunuzun hangi okula yerleştirildiğini görüntüleyin. VELİLERİN BİLMESİ GEREKENLER Kayıt sonrası velilerin, okula giderek gerekli evrakları teslim etmesi gerekiyor. Ayrıca adres değişikliği yapan ailelerin yeni adres bilgilerini nüfus müdürlüğünde güncellemesi şart. Otomatik yerleştirme, güncel ikamet adresine göre yapılıyor. NTV

Geri