Çocuğunuz hangi okula gidiyor? Adrese göre okul kayıtları başladı | E-Devlet üzerinden ilkokul kaydı nasıl öğrenilir?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıt bilgileri gündeme geldi. Velilerin sıklıkla sorduğu "Çocuğum hangi okula başlayacak?" sorusu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu sistemler üzerinden yanıt buluyor. ADRESE GÖRE OTOMATİK KAYIT SİSTEMİ İŞLİYOR Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokula başlayacak öğrencilerin kayıt işlemlerini adrese dayalı sistemle gerçekleştiriyor. Öğrenciler, ikamet ettikleri adreslere göre belirlenen okullara otomatik olarak yerleştiriliyor. ADRES DEĞİŞİKLİĞİ KAYIT BÖLGESİNİ ETKİLEYEBİLİR Adrese dayalı kayıt sistemi, öğrencinin ikametgah adresine göre aktif okul kontenjanlarını esas alıyor. Bu nedenle velilerin adres değişikliği yaptıklarında çocuğun kayıt bölgesinin de değişeceğini göz önünde bulundurması gerekiyor. KAYITLAR E-DEVLET VE E-OKUL ÜZERİNDEN TAKİP EDİLİYOR Veliler, E-Devlet ve e-Okul sistemleri üzerinden çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini sorgulayabiliyor. Özellikle E-Devlet platformundaki “İlkokul Kayıt Sorgulama” hizmeti, bu konuda en çok kullanılan ekranlardan biri olarak öne çıkıyor. SORGULAMA EKRANINDA NELER BULUNUYOR? İlkokul Kayıt Sorgulama ekranı üzerinden öğrencinin yerleştirildiği okul adı, açık adresi ve okulun iletişim bilgileri görüntülenebiliyor. Bu bilgiler, velilerin kayıt sürecini daha kolay yönetmesini sağlıyor. NTV

Geri