Çocuğunuz hangi okula gidiyor? 2025 Kayıtları e-Okul’da otomatikleşti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025–2026 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için kayıt dönemi yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim yılı için ilkokul kayıtlarını adrese dayalı olarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik şekilde gerçekleştiriyor. Bu uygulama sayesinde velilerin okullara bireysel başvuru yapmasına gerek kalmadan yerleştirme işlemi tamamlanıyor. KAYIT OKULU NASIL ÖĞRENİLİR? Veliler, çocuklarının hangi okula kayıt edildiğini iki farklı dijital platform üzerinden öğrenebiliyor. e-Devlet üzerinden “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” (e-Kayıt) hizmet başlığı kullanılarak bu bilgiye ulaşılabiliyor. Aynı zamanda e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-Okul VBS) üzerinden de “Okul Sorgulama” ya da “Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” bölümleri aracılığıyla gerekli bilgilere erişim sağlanabiliyor. Her iki sistemde de giriş için T.C. kimlik numarası ve güvenlik bilgileri yeterli oluyor. ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE İZLENECEK ADIMLAR İkamet adresi değişen ailelerin, yeni adres bilgilerini nüfus müdürlüğünde güncellemesi gerekiyor. Adres güncellemesi yapıldıktan sonra e-Okul sistemi, öğrencinin yeni adresine uygun olarak yerleştirileceği okulu otomatik olarak belirliyor. Herhangi bir manuel işlem yapılmasına gerek kalmadan sistem yeni kayıt okulunu güncelliyor. NTV

Geri