Çip devrimi başladı! Apple ve Samsung’dan tarihi üretim hamlesi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Apple, iPhone ve diğer ürünlerinde kullanacağı çiplerin bir kısmını Samsung’un Teksas, Taylor’daki fabrikasında üretecek. Bu tesis, dünyada ilk kez uygulanacak yeni bir çip üretim teknolojisiyle donatılacak. Apple’dan yapılan açıklamada, bu teknoloji sayesinde cihazların güç ve performansının optimize edileceği belirtildi ancak detaylar paylaşılmadı. SAMSUNG, APPLE İÇİN GÖRÜNTÜ SENSÖRÜ ÜRETİMİNE ADIM ATIYOR NH Investment & Securities analisti Ryu Young-ho, Samsung’un Apple için Sony’den aldığı görüntü sensörlerinin bazılarını devralacağını açıkladı. Sony’nin sensör üretimi sadece Japonya’da gerçekleşirken, Apple tedarik zincirini çeşitlendirerek üretimi ABD’ye kaydırıyor. İddialara göre Samsung, 2026’da iPhone 18 serisinde kullanılmak üzere gelişmiş CMOS görüntü sensörleri üzerinde çalışıyor. SAMSUNG’UN YARIM İLETKEN TESİSİ BÜYÜK İŞ ORTAKLARINA HİZMET VERİYOR Samsung’un Teksas’taki fabrikası sadece Apple için değil, Tesla gibi büyük teknoloji şirketleri için de kritik önemde. Tesla, yakın zamanda Samsung ile 16,5 milyar dolarlık çip tedarik anlaşması yaptı ve yeni nesil AI6 çipleri de bu tesiste üretilecek. Apple’ın ABD’deki yatırım taahhüdünü 600 milyar dolara çıkaran planları kapsamında Samsung’un bu rolü daha da önem kazanıyor. DONANIM HABER

Geri