A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çin merkezli otomobil markası SWM Motors, Türkiye’de üretim için düğmeye bastı. Eskişehir’de kurulacak üretim hattıyla yılda 25 bin araç üretilmesi hedeflenirken, şirket ilk etapta G01 ve G03 modellerini yerli olarak banttan indirecek. 2025’in son çeyreğinde üretime başlanacak. OTOMOTİVDE YENİ SAYFA: SWM MOTORS YERLİ ÜRETİME GEÇİYOR Türkiye otomotiv sektöründe dikkat çeken yeni bir yatırım hayata geçiyor. Çinli üretici SWM Motors, Türkiye operasyonlarını Eskişehir’e taşıyor. Şirketin Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, üretimin startı 2025 yılının son çeyreğinde verilecek. YILLIK 25 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK İlk etapta 25 bin araçlık kapasiteyle yola çıkacak olan SWM Motors, zamanla üretim hacmini artırmayı planlıyor. Yerli üretim sayesinde hem maliyetler düşecek hem de tüketiciye daha hızlı erişim sağlanacak. Ayrıca, araç ithalatına olan ihtiyaç tamamen ortadan kalkacak. İLK HEDEF: G01 VE G03 MODELLERİ Şirketin Eskişehir tesislerinde üretilecek ilk modeller belli oldu. SWM Motors, Türkiye'de üretime makyajlı G01 ve G03 modelleriyle başlayacak. Yeni fabrikayla birlikte bu modeller artık Çin’den değil, Türkiye’den tedarik edilecek. TÜRKİYE PAZARI İÇİN STRATEJİK ADIM SWM Motors’un Türkiye'de üretime başlaması, sadece şirketin değil, aynı zamanda Türkiye otomotiv pazarının geleceği açısından da önemli bir adım. Yatırımın, tedarik zincirinden istihdama kadar birçok alanda katkı sağlaması bekleniyor. Kaynak: Haber Merkezi