Çiğli Belediyesi'nden gıda sektörüne destek: İş garantili mesleki eğitim başlıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çiğli Belediyesi, meslek edindirme projeleri kapsamında istihdam garantili pastacılık kursu başlatıyor. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ve Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç arasında imzalanan protokolle kursların ilk adımı atıldı. KURSA SEÇİLEN 30 KİŞİYLE BİR ARAYA GELİNDİ Protokolün ardından başvuran adaylar arasından seçilen 30 kursiyer ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelindi. Eğitime katılmaya hak kazanan kursiyerler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde kapsamlı bir programdan geçecek. KURS 300 SAAT SÜRECEK, KALFALIK BELGESİ VERİLECEK Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında yürütülecek eğitimler toplam 300 saat sürecek. Katılımcılar, eğitim sonunda kalfalık belgesi almaya hak kazanacak. Ayrıca, kursu başarıyla tamamlayanlara doğrudan iş imkânı sağlanacak. Böylece kursiyerler, hem mesleki belgeye sahip olacak hem de istihdama katılmış olacak. “GELECEĞE ATILAN GÜÇLÜ BİR ADIM” Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kursun sadece bir eğitim süreci değil, aynı zamanda toplumsal katkı sağlayan bir sosyal yatırım olduğunu ifade etti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çiğli’de hemşehrilerimizin meslek sahibi olmasını ve istihdama katılmasını çok önemsiyoruz. Hayata geçirdiğimiz pastacılık kursları sadece bir eğitim programı değil, aynı zamanda geleceğe atılan güçlü bir adımdır. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odamız ile Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odamızla yaptığımız bu iş birliği, gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü kazandırma hedefimizi somutlaştırıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz çatısı altında başlattığımız bu kurslarda vatandaşlarımız, alanında uzman eğitmenler eşliğinde kapsamlı bir eğitim görecek. Eğitim sonunda hem kalfalık belgesi sahibi olacaklar hem de istihdam garantisiyle çalışma hayatına katılacaklar. Amacımız, Çiğli’de üreten, kazanan ve geleceğine güvenle bakan bireyler yetiştirmek. Çünkü biz, Çiğli’nin gençlerini, kadınlarını ve iş arayan vatandaşlarımızı desteklediğimizde hem onların hayatına hem de kentimizin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunmuş oluyoruz.” GIDA SEKTÖRÜNDE NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINA KATKI Pastacılık kursları, gıda sektöründe giderek artan nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermek amacıyla planlandı. Eğitim içerikleri şekerleme, pasta yapımı ve sektörel hijyen gibi başlıklarda uzman eğitmenler tarafından verilecek.

Geri