CHP’de fırtına var, Söke’de zemin kaydı! CHP’de fırtına Söke’yi de vurdu

A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-Türkiye siyasetinin batıdaki nabız noktalarından biri olan Aydın’da, taşlar yeniden diziliyor. 14 Ağustos’ta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın AK Parti’ye geçeceği haberleriyle birlikte, Söke siyasetinde alışılmış dengeler sarsıldı. İSTİFAYA ZORLAMA Kulislerde dolaşan bilgilere göre, CHP'li kimliğiyle belediyelerde görev yapan bazı personellerin, partilerinden istifaya zorlandığı öğrenildi. Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bu personellerin, aynı zamanda CHP Söke İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alması, sürecin sonuçlarını doğrudan etkiledi. YÖNETİM DÜŞTÜ CHP tüzüğüne göre yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun ayrılması, ilçe yönetiminin hukuken sona ermesi anlamına geliyor. Böylece, Söke CHP İlçe Yönetimi fiilen değil, resmen de düşmüş oldu. ULAŞILAMIYOR Siyasi etik açısından dikkat çeken bir başka detay ise, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın, İlçe Başkanı Ali Kemal Akmazlar’ın aramalarına dönüş yapmaması ve sabah saatlerinden bu yana bazı CHP’li meclis üyelerine ulaşılamaması. SÖKE BELEDİYE BAŞKANI ARIKAN'DA ANKARA YOLUNDA Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Ak Parti rozeti takması beklendiği 14 Ağustos tarihi öncesi Çerçioğlu ile birlikte hareket eden Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan Ankara'ya doğru yola çıktı. Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Yenipazar Belediye Başkanı Mâlik Ercan'ın Ak Parti rozeti takacağı konuşulurken, ismi geçen belediye başkanları telefonlara cevap vermiyorlar. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, AK Parti’ye geçmeden önce belediye personelinden e-Devlet üzerinden CHP üyeliklerini sonlandırmalarını istediği iddiası siyaset gündemini karıştırdı. İddia, bir*WhatsApp grubu üzerinden yayılan mesajlarla ortaya çıktı.

Geri