CHP Lideri Özgür Özel yarın Kuşadası'nda: İşte programı...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 16 Mayıs Cuma günü (yarın) Kuşadası Belediyesi'nin 2024 yılında tamamladığı 12 önemli projeyi açmak için Kuşadası’na geliyor. Saat 13.30'da Kuşadası Belediye Hizmet Binası önünde vatandaşlarla buluşacak olan Özel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte toplu açılış törenini gerçekleştirecek. GELECEĞE YATIRIM: OTİZM VE ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ Kuşadası’nın sosyal yapısına önemli katkılar sunacak projeler arasında, bölgenin en büyük ve donanımlı otizm destek merkezi olan Nazik Bekmezci Otizm Yaşam ve Destek Merkezi bulunuyor. Hayırsever Ali Bekmezci’nin katkılarıyla 4 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek merkez, özel eğitim alanları, sanat ve spor atölyeleri, yüzme havuzu ve oyun grupları ile dikkat çekiyor. Ayrıca, çalışan ebeveynler için güvenli bakım ve okul öncesi eğitim imkanı sağlayacak Çocuk Gelişim Merkezi de hizmete sunulacak. SOSYAL YAŞAMI ZENGİNLEŞTİREN TESİSLER Spor tutkunları için Kuşadası Tenis Kulübü 6 bin metrekarelik alanda, uluslararası standartlarda tamamlandı. 4 gece aydınlatmalı tenis kortu, antrenman sahası, yürüyüş yolları ve kafeteryası ile yeni bir spor merkezi olarak öne çıkıyor. Adalı Kart sahipleri %50 indirim avantajı kazanacak. Kadınlara yönelik ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunan Kadın Danışma Merkezi, kadınların güçlenmesini hedefliyor. Emekliler ve gençler için buluşma noktası olacak İkinci Bahar Emekli Lokali ve Gençlik Merkezi ise Davutlar Mahallesi’nde açılacak. Davutlar’daki Sevgi Plajı Mesire Alanı ise piknik ve oyun alanlarıyla Kuşadalı ailelerin yeni sosyal yaşam alanı olacak. KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKAN PROJELER Güvercinada Kalesi’nde açılan Kuşadası Deniz Ticaret Tarihi Müzesi, Türkiye’nin ilk deniz ticaret tarihi müzesi olarak Roma’dan Osmanlı’ya denizcilik eserlerini sergiliyor. Tarihi Osmanlı Mezar Taşları Açık Hava Sergi Alanı, Adalızade Mezarlığı’nda 202 adet mezar taşını barındırıyor ve Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini engellemek amacıyla ücretsiz kısırlaştırma hizmeti sunan Kedi Kısırlaştırma Merkezi de yeni hizmet alanları arasında. YENİLİKÇİ DİJİTAL GÖÇEBE PROJESİ: KAMPINOVA Davutlar Sevgi Plajı’nda 25 bin metrekarelik alanda kurulan ve dijital göçebeler için eğitim, çalışma ve konaklama alanı sağlayan Kampinova projesi, Türkiye Belediyeler Birliği hibe desteğiyle hayata geçti ve Türkiye’deki tek örnek olma özelliğini taşıyor. KUŞADASI İÇİN DÖNÜM NOKTASI Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşecek açılış töreni, Kuşadası’nın sosyal, kültürel ve çevresel gelişiminde önemli bir adım olarak görülüyor. Kent sakinleri, bu projelerle Kuşadası’nın daha modern, yaşanabilir bir kent olacağına büyük umutla bakıyor.

Geri