A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tokat Senatörü Metin Somuncu’nun cenazesi sonrası Meclis’te yaptığı açıklamada, gündemdeki komisyon çalışmalarına dair partisinin tutumunu net ifadelerle ortaya koydu. Özel, kurulacak komisyona yalnızca eşit temsil veya nitelikli çoğunlukla karar alınması halinde katılacaklarını söyledi. “AKP ve MHP zaten çoğunluğa sahipse bize neden ihtiyaç duysunlar?” diyen Özel, komisyonun yapısına dair net şartlar sundu. "BU KOMİSYON ANAYASA YAPMA YERİ DEĞİL" Bazı iddiaların aksine CHP’nin anayasa hazırlığına destek vermeyeceğini de vurgulayan Özel, “Erdoğan’la menemen bile yapmam demiştim. Bu komisyon anayasa yazacak bir yer değil” sözleriyle tartışmalara noktayı koydu. Özel, anayasa yapımına dair sürecin, mevcut anayasaya uyulmayan bir ortamda sağlıklı yürütülemeyeceğini belirtti. “CHP VARSA DENETİM, YOKSA RİSK VARDIR” CHP'nin yer aldığı komisyonlardan çekinilmemesi gerektiğini belirten Özel, “CHP'nin olmadığı komisyondan korkun. Biz cumhuriyeti tartışmayız, tartıştırmayız” dedi. Meclis'in halktan alınan yetkiyle çalıştığını belirten Özel, “Size 10 kişilik kontenjan verilmiş, görev almayız diyemezsiniz. Ama bu görev, noterlik değil mücadeledir” diye konuştu. TUTUM NET: "KARARLAR NİTELİKLİ ÇOĞUNLUKLA ALINMALI" Özgür Özel, Meclis Başkanı'nın önerdiği temsil dağılımını da eleştirerek, AK Parti’ye 21, CHP’ye ise 10 temsil hakkı verilmesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. “Bu tablo değişmeden, kararlar nitelikli çoğunlukla alınmazsa komisyonda yer almayız” dedi. DEMOKRATİKLEŞME VE HUKUK VURGUSU Açıklamasında Türkiye’nin temel sorununun adalet ve demokrasi olduğunu kaydeden Özel, “Demirtaş, Yüksekdağ, İmamoğlu ve diğer isimler haksız yere içeride duramaz. Bu sorunları çözmek için kurulacak her yapıda oluruz. Ama çözüm niyeti yoksa orada olmayız” dedi.