CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile bazı tutukluları Marmara Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti. Ziyarette, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Rıza Akpolat, Fatih Altaylı, Aykut Erdoğdu ve Resul Emrah Şahan da yer aldı. Öğrencilerle Bir Araya Geldi Özel, Saraçhane’de gözaltına alınarak tutuklanan öğrenciler Büşra Ülgen, Zeynep Yıldırım, Göksu Kökoğlu, Hatice Kübra Üstün ve Irmak Gülbaz’ı da ziyaret etti. Dosyaların Yerinde Yargılanması Gerektiğini Belirtti Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar’ın dosyalarının Adana’da görülmesi gerektiğini savunan Özel, "Karalar'ın dosyası, 11 yıl önce kendinden önceki AK Partili belediyenin verdiği ihalenin sadece ödemelerini yapmışlar. Sonra bir daha çalışmamışlar. Diyorlar ki 'Parayı alamadım.' İftiracı, rüşvet verince aldı. Mahkemeye sunuluyor, resmi evrak var. Her ay aynı gün almış, hiç aksamamış. 'Rüşvet verdim.' dediği günden önce de sonra da aynı günlerde almış. Böyle bir iftirayı hadi Adana'daki namuslu savcıların, hakimlerin önüne koyun da görelim." dedi. Diğer Belediyelere Yönelik Açıklamalar Aziz İhsan Aktaş’ın Türkiye’de en çok çalıştığı belediyenin Kütahya olduğunu belirten Özel, "Alim Işık Kütahya'da yargılanıyor. Doğrusu bu. 'Getirin onu da burada yargılayın.' demiyorum. Adanalıların da Adana'da yargılanması lazım. Büyük bir haksızlığa uğruyorlar." ifadelerini kullandı. Özel, Tuzla’daki "İBB Borsası" açıklamalarına da değinerek, "Söylediklerimize yordukları bir ailenin tamamını gözaltına aldılar. Oğullarını dün öğle saatlerine kadar tuttular. Kişinin kendisini bir buçuk günde İstanbul'a getirip dün sorguya aldılar. Serbest bırakıldı çünkü hiçbir suçu, günahı yok. Suç ona karşı, babasına karşı işleniyor. Şimdi ben sözlerimi bitirdiğim anda arkadaşlarımız HSK'ye başvuruyu yapıyorlar. 'İBB Borsası' ile ilgili geçen hafta bahsettiklerimizin önemli bir kısmının tüm dökümlerini, bilgi ve belgelerini teslim ediyoruz." dedi.

Geri