Çeşme'de su krizi bitiyor! Karareis Barajı bugün açılacak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’de kuraklık ve artan su tüketimi nedeniyle Çeşme ve çevresindeki ilçelerde devam eden su kesintilerine son vermek için önemli bir adım atıldı. Çeşme’de yaşanan su krizine son vermesi beklenen Karareis Barajı’ndan bugün ilk su verildi. Bu gelişme, su sıkıntısının çözülmesine yönelik büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. SU KESİNTİLERİ NE ZAMAN BAŞLADI? İZSU, kuraklık ve artan su tüketimi nedeniyle 25 Temmuz’dan itibaren Çeşme’de gece su kesintilerine başlamıştı. Başlangıçta 23:00-06:00 saatleri arasında 7 saat süren su kesintisi, 31 Temmuz itibariyle 23:00-09:00 saatleri arasında 10 saate çıkarılmıştı. Bu süre zarfında bölgedeki su kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını zorluyordu. KARAREİS BARAJI VE SALMAN GÖLETİ'NDEN SU VERİLMEYE BAŞLANACAK Çeşme’deki su krizinin sona ermesi için inşası devam eden Karareis Barajı’ndan bugün ilk su verilecek. Karaburun’daki Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Karareis Barajı’ndan su verilmesi süreci, CHP ve AK Parti arasında siyasi tartışmalara yol açmıştı. Ancak bugün itibariyle bu süreç resmen başladı. 9 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’te, Karareis Barajı ve Salman Göleti Ortak Deposu İletim Hattı ve İçme Suyu İlk Su Verme Töreni düzenlenecek. Törenin açılışı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider tarafından yapılacak. TÖRENE KATILACAK İSİMLER Törene, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da katılacak. Törenin ardından Karareis Barajı’ndan su verilmeye başlanacak ve Çeşme'deki su kesintilerine son verilmesi bekleniyor. İZSU GENEL MÜDÜRÜ GÜRKAN ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kısa süre önce yaptığı açıklamada, "DSİ'deki arkadaşlarımız hummalı bir çalışmayla su arıtmayı yetiştirmeye gayret ediyorlar. Karareis Barajı'ndan su aldığımız anda Çeşme'deki su kesintilerine son vereceğiz. Yarın alırsak yarın bile kesintileri durdurabiliriz" şeklinde ifadeler kullandı.

Geri