A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çeşme Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve enerji verimliliği alanında önemli bir adım attı. Çeşme’de düzenlenen törenle, Küresel İklim ve Enerji Belediye Başkanları Sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme, şehirlerin düşük emisyonlu ve iklime dayanıklı ekonomilere geçiş sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, imza töreninde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin iklim değişikliğiyle mücadelede kritik bir rol üstlendiğini vurguladı. Denizli, “Mahallelerimizde ve belediye hizmet alanlarımızda sıfır emisyon altyapısına hazırlık yapmalıyız. Yerelde başlayacak bu değişim, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak” dedi. Törende ayrıca, Türkiye Ekip Lideri ve GCoM Türkiye Yardım Masası sorumlusu Daiva Matoniene ile Enerji Uzmanı Arif Künar da hazır bulundu. Matoniene, Çeşme’nin hem Türkiye hem de Avrupa için sürdürülebilir turizm açısından önemli bir ilçe olduğunu belirtti. Çeşme Belediyesi’nin bu adımı, bölgesel ve küresel ölçekte iklim kriziyle mücadeleye katkı sağlamayı hedefliyor. Belediye, imzalanan sözleşmeyle birlikte, enerji dönüşümü ve çevre koruma konularında somut adımlar atarak örnek bir yerel yönetim modeli oluşturmayı amaçlıyor.