Çeşme’de seramiğe dokunan eller sanata dönüştü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Çeşme ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Seramik Kursu, ilk kez seramik çamuruyla tanışan kursiyerlerin kısa sürede ortaya koyduğu başarılı eserlerle büyük ilgi görüyor. Tamamen el emeğiyle hazırlanan seramik çalışmalar, merkezin özel seramik fırınında pişirilerek sergilenmeye hazır hale getiriliyor. Kursun amacı, sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak ve üretmek isteyen bireyleri teşvik etmek. “BAŞARININ SIRRI EĞİTMEN DESTEĞİ” Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol, seramik kursunun özellikle son dönemde gösterdiği gelişmeyle dikkat çektiğini belirterek, eğitmen katkısına vurgu yaptı. Sanatçı kimliğiyle öne çıkan eğitmen Dilek Sekülü’nün Olgunlaşma Enstitüsü’nden merkeze katılmasının kuruma büyük katkı sağladığını belirten Doğruyol, her yıl farklı temalarla sergiler düzenleyerek bu üretim sürecini desteklediklerini ifade etti. AKADEMİK DÜZEYDE ÜRETİM 30 yıllık tecrübesiyle kursa rehberlik eden Dilek Sekülü ise, öğrencilerin kısa sürede gösterdiği ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sekülü, “Bu yıl seramikle ilk kez tanışan bir grupla çalıştım. 5-6 aylık kısa bir sürede profesyonel düzeyde işler ürettik. Kursiyerlerimizin ilgisi ve öğrenmeye açık tutumu sayesinde verimli ve yaratıcı bir ortam oluştu” dedi. Üretilen eserlerin ilk olarak Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri kapsamında Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde sergileneceğini, ardından bir haftalık süreyle sanatseverlerle buluşacağını açıkladı. KURSİYERLERDEN SANATA TUTKUYLA BAĞLANIŞ Kursa ilk kez katılan Feslihan Belge ise seramikle tanışma sürecini, “Bu yıl sıfırdan başladım. Daha önce bu alanda hiçbir bilgim yoktu ama kısa sürede hem öğrendim hem de bu sanata büyük bir tutkuyla bağlandım. Her ders yeni bir şey öğrendim ve bundan çok keyif aldım” sözleriyle anlattı.

Geri