Cemil Tugay'dan bordrolu cevap: "Aylık ortalama net 130 bin liranın üzerinde..."

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarma kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu ve sendikanın itibarsızlaştırıldığını söyledi ve “İzmir'de Belediye Başkanı, 'Ben Belediye-İş'ten bin 500 adam çıkaracağım' diyor. O adamın suçu ne, ne yapıyor? 50-55 bin lira para alıyor. Sen sözleşmeyi bir sene evvel yapmadın mı?” ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ifadelerine maaş bordrolarıyla cevap verdi ve ““İşçileri çıkarmak zorunda kalırken konuyu çözümden uzak tutarak siyaset yapmaya çalışan yöneticilerinizle, size doğru olmayan bilgiler veren ve beni bordro açıklamaya zorlayan arkadaşlarınızla, sendika merkezlerinde yakınlarını istihdam edenlerle ve asgari ücret ile emekli maaşlarına sesleri kısık çıkanlarla konuyu değerlendirmeniz gerekebilir” ifadelerini kullandı. “EYLÜL ZAMMINDAN FERAGAT İSTİYORUZ” Zorunlu işten çıkarma süreciyle ilgili olarak akıl ve mantık sınırları içerisinde mağduriyete izin vermeden diyalog içinde devam ettiğini ve Belediye-İş yetkilileri tarafından doğru olmayan beyanlarla itham edildiğini ifade eden Tugay, ““Son olarak Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da maalesef bu kervana katılarak ‘bizim arkadaşlarımızın sendikasını itibarsızlaştırdılar’ ve ‘işçiler 50-55 bin lira para alıyor’ şeklinde beyanlarda bulundu. Sayın Ergün Atalay, tevatür ile somut gerçeğin farkını ekte sunduğum iki bordroyla fark edeceksiniz diye düşünüyorum. Bordrolarda, net ve brüt ücretleri görebilirsiniz. Bu da sizin için yeterli olmazsa, bordrolardaki "kümülatif gelir" kısmına bakıp ilgili aya bölerseniz (örneğin, mayıs bordrosunda 883 bin liralık kümülatif gelir, aylık 180 bin liraya tekabül eder ki) bunun aylık ortalama neti 130 bin liranın üzerinde olur. İtirazımız bu derece yüksek ücretin üzerine Eylül 2025'te gelecek zamdır, eylül zammından feragat istiyoruz” dedi. “SENDİKA MERKEZİNDE YAKINLARINI İSTİHDAM EDENLERLE…” Açıklamalarına devam eden Tugay, “İkinci beyanınız olan itibarsızlaştırma konusuna gelince, itibarınız benim nezdimde var ki, Belediye-İş Genel Merkezi’nize geldim, görevli arkadaşlarınıza defalarca durumu anlattım, sizleri makul çözüme davet ettim. Ancak tüm bunlara rağmen itibarsızlaşmaya ilişkin bir kaygınız mevcut ise işçileri çıkarmak zorunda kalırken konuyu çözümden uzak tutarak siyaset yapmaya çalışan yöneticilerinizle, size doğru olmayan bilgiler veren ve beni bordro açıklamaya zorlayan arkadaşlarınızla, sendika merkezlerinde yakınlarını istihdam edenlerle ve asgari ücret ile emekli maaşlarına sesleri kısık çıkanlarla konuyu değerlendirmeniz gerekebilir” ifadelerini kullandı.

Geri