Çemen / Acuka Tarifi

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı kajun baharatı (yoksa karışık köfte baharatı)

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı Karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber (salça acıysa gerek yok)

2 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI

Yağın dörtte üçünü tavaya alın. Salçayı ekleyip, salça yumuşayıp dağılana kadar karıştırarak kavurun.

Ceviz, baharatlar, sarımsak ve kalan yağı döküp 1 dk daha kavurun.

Bir kavanoza yerleştirin. Soğuyunca kapağını kapatıp dolaba kaldırın.

En az 1 ay bu şekilde durur. Ama bir kaç günlük, taze taze yapmanızı tavsiye ederiz.


Kaynak:
 
Geri
Üst