A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fırat Gül Hoca ile 6’da 6 yapan Elazığspor, ligi 2. bitirerek playoff gruplarında finalist oldu. Tarihin tekerrür ettiği ve bu fotoğrafı geçen seneden gören yaşayan bir ekip olarak şampiyonluğa inanan şehrin birlik beraberliği tüm Türkiye ‘de takdire şayan oldu. Ligin ikinci yarısının flaş takımlarından biri olan Mersin ekibi, maç boyunca çok dirençli bir oyun ortaya koydu. Türkiye liglerinde pek alışık olmadığımız bu direnç için Mersin ekibini kutluyorum ama aynı direnci Erbaa takımından da beklediğimizi fakat göremediğimizi belirtmek isterim. Belki Serik takımı yine kazanacaktı ama Erbaa takımının genç oyunculara şans vermesi, Elazığ’lı başarılı hocası Samet Hoca’yı göndermesi hiç etik değildi. Çok önemli 4 eksiğine rağmen kazanmasını bilen oyuncularımızı ve teknik heyeti gönülden tebrik ediyorum. Zira, Mehmet Gönülaçar, Beykan Şimşek Muammer ve Yusuf Mert gibi önemli oyuncuların yokluğunda yerlerine oynayan oyuncular ile disipline sadık kalan takımımız, stadı dolduran taraftarlarını yine mutlu etmeyi başardılar. En dikkat çekici detay, Mehmet Ablay’ın takıma geldiği günden beri oyununun sürekli üstüne koymasıydı. Orta alanda iyi işler yapan genç oyuncu stres dolu zor müsabakanın üstesinden gelmeyi başardı. Savunma dörtlüsünün haftalardır güven veren mücadelesi, gol yemeyen Elazığspor’un mutlaka kazanacağını herkese göstermiştir. Ömer Çakı , Yağızcan ve Fuat Bavuk’un tutuk olduğu maçta, Mikail, Mehmet Ablay, Ercan, Alpay, Berşan ve Halil İbrahim mükemmele yakın oynadılar. Dramatik bir şekilde küme düşen Diyarbekir ekibi artist oyuncularının kurbanı oldu diyebilirim. Vanspor’un gazına gelerek, Elazığ ve Aksaray maçlarında külhanbeyi kesilen oyuncular, Van’ın geçen hafta Mersin ‘e verdiği 1 puan ve Ankara deplasmanındaki silik futbolları ile küme düşmüş oldular. Son 4 sezondur Belediye Başkanı’mızın önderliğinde büyük başarılara imza atan Elazığspor, Türk Futboluna yeni bir ivme kazandırıyor. Serkan Çayır başkanlığında başlayan, Ahmet Feti Yılmaz başkanımızla devam eden bu yükselişin diğer mimarları da genç ve çalışkan yöneticilerimizdir. Gerek Bülent Yenihayat Hoca gerekse de Fırat Gül Hoca ile ve devre arasındaki isabetli transferlerle sınıfı geçen yönetim ekibini de ayrıca kutlamak gerek. Tabiki Fırat Gül hocanın biraz daha erken gelmesi bizi şampiyon yapardı fikrine katılmamak mümkün değil. Bülent Hoca’nın gönderilmesi, Fırat Gül Hoca’nın transfer edilmesi ve özellikle de oyuncular ile kurduğu ikili diyaloglarla ikinci başkanımız Mustafa Şerifoğulları’nın rolü ve başarılardaki payını unutmamak gerekiyor. Bütün oyuncular tarafından sevilen, har platformda taraftarlarına sahip çıkan Mustafa başkanın kocaman bir alkışı hakettiğini vurgulamak isterim. İlin; Vali’si ile, Ticaret Sanayi Odası Başkanı ile Siyasetçileri ile, sivil toplum kuruluşları ile ve en önemlisi taraftarları ile birlik beraberliği yakalayan takımımız Elazığspor ‘un ne kadar büyük bir değer olduğunu görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Büyük taraftarı ile playofflardan şampiyonluğa uzanacağımızdan hiç bir şüphemiz yoktur. Kişisel fikrim, Van veya Karacabey ile oynayıp finalde Batman-Adana ikilisinden biri ile karşılaşıp ipi göğüsleyeceğimizi düşünüyorum.