A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaş tarafından adeta şikâyet yağmuruna tutuluyor. Hava kirliliğinden içme suyu kalitesine, bozuk yollardan mezarlık bakımına sayısız şikâyet var. Her başlıkta hizmet aksaklığına rastlanıyor. Son dönemde özellikle de toplu taşımaya yönelik açık kaynaklar üzerinden sert eleştiriler yükseliyor. Bir yandan da toplu taşıma personeli kazan kaldırıyor. Görünen o ki BURULAŞ’ta ne çalışan gülümsüyor ne de hizmet alan vatandaş! Çalışanlar istedikleri zam oranı dolayısıyla kamuoyunun önüne atılırken toplu taşımada hizmet kalitesi düşüyor ve mağdur olan vatandaşlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kimi işine geç kalıyor kimi dersine kimi de sınavına! Trafik sorununu çözmesi beklenenler, toplu ulaşımı sorun haline getirdi bir de gülmemizi bekliyor! Oysa Bursa’yı nihayet metroyla tanıştıracaklardı! Şimdi Bursa, elindekinden olmak üzere! BURULAŞ çalışanları 20 Mayıs’ta greve gidecek, henüz bu aşamada vatandaş şikâyet üstüne şikâyet yaparken grevde metrolar çalışmadığında ne olacak? BURULAŞ çalışanlarını medya eliyle günah keçisi ilan ettiren yönetim, yine bir algı oyunu kurgulayacaktır elbet: - Başkanım, işçiler grevde metrolar durdu! - Hayır! Yok öyle bir şey! Vatandaşı yürüyüşe teşvik ediyoruz. İşçileri rayların önüne atıp, raydan çıkma bedelini onlara ödetmek müthiş ulaşım politikası! Seçim sürecinde enflasyon üzerinden ‘TÜİK’in açıkladığı rakam gerçek değil’ diyerek propaganda yaparken yoksulluk, açıklık ve sefalet istismarında bulunanlar, göreve geldiğinde ne yapıyor? TÜİK enflasyonu yüzde 37 dolaylarında açıklarken malum yönetim, çalışanına ortalama yüzde 25 zam teklif ediyor. Kamuoyuna da ‘eğer daha fazla zam yapılırsa bilet fiyatları artar’ yemi atılıyor! Sanki bilet fiyatlarındaki en büyük maliyet kalemi personelmiş gibi! Sanırsın bilet fiyatlarına hiç zam yapmadı! Bir de her zamanki gibi işçinin emekçinin hakkını istemesi üzerinden fulü bir alan oluşturup ‘siyasi operasyon’ imasında bulunup şaibe ve şüphe tezgâhı kuruluyor! Yersen! Bakınız, üstelik bunu sözüm ona emekçinin hakkını savunduğu söyleyenler eliyle yapıyor ki bu her yönden ironik! Bazı aklı evveller de işçinin hakkı olan maaşın yüksekliği üzerine demagoji üretme zevzekliğini görev sayıyor! Şirketin bilançosunu bilmiyor! Zarar eden bu şirketin mali durumunda bihaber! Ama konuşuyor! Bu arada hatırlatayım! BURULAŞ'ın 2024 genel yönetim gideri 544 milyon (trilyon) lira! Zararı ise 616 milyon. 2023 yılında aynı şirketin genel yönetim gideri 169 milyon 542 bin 340 TL idi. ‘Bursa’ya pahalıya mal olan’ Mustafa Bozbey yönetimiyle ile birlikte bu giderdeki artış oranını hesaplayın da sonra konuşalım! Bursa’ya ve Bursalılara saygıyla… İşte açık kaynaklar üzerindeki şikâyet örnekleri: