A
Admin
Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egemenlik Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Tezcan ile ilgili çıkan haberlerin doğruluğunu belirtti. Dokuz ay boyunca çalıştık. Kuvvetli referansları vardı. o referansların çok kıymetli olduğunu biliyorum. Değişik nedenler olabilir. Nihayetinde kurum içerisinde istediğimiz noktaya mali performans açısından gelemedik. Zamanla yarıştığımızı düzeni bir an önce sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Karşılıklı görüşerek bu kararı aldık. Bakanlık onayladığı takdirde değişiklik olacak” diye konuştu. “KEŞKE HATIRLASAM BEN ANLATSAM” Açıklamalarında kurultay soruşturmasıyla ilgili son süreçte kendisinin telefon kayıtlarının istenmesiyle ilgili olarak “Kurultay soruşturmasının artık komik bir şeye dönüştüğünü düşünüyorum” diyen Tugay, “Her telefon konuşmamı hatırlasam da ben anlatsam. İsteyen istediği kadar araştırabilir. Bildiğim hiçbir alanda değişimin sağlayan insanların hiçbiri etik dışı bir yönteme sapmadılar. Böyle bir şeyin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Partimizle ilgili kamuoyunda itibar azaltmaya yönelik birçok çalışma yapılıyor. Onlardan birisi de bu. Bunun için olağanüstü kurultay yaptı genel merkezimiz. En başta genel başkanımız ve delegeler yeniden seçildi. Bu konunun uzatılmaması lazım. Ne yazık ki Türkiye siyaseti böyle bir sorun yaşanıyor” dedi “BASMANE VE BELEDİYE BİNASI SORUNU ÇÖZÜLECEK” Basmane Çukuru ile ilgili TMSF ile yapılan görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini söyleyen Tugay, “Sonrasında bir karar vereceğiz. Konak’taki belediye binasıyla bu konu çözülebilecek mi ona bakacağız. Biz belediye binamızı yine de yapacağız. Buna ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız mevcut çalışma ortamlarından daha iyisini hak ediyor. Asli görevlerimden birisi bu. Hem Basmane Çukuru sorununu çözeceğiz hem de belediye binamızı yapacağız. “ONLAR DA KARAR VEREMİYOR” Hilton oteli için hastane olması gündemiyle ilgili “Bize hastane işletebilir miyiz diye sordular. Yapılması gerekenleri arkadaşlarımız iletti. Bize sonra geri döneceklerdi. Ancak bize henüz bir geri dönüş yapmadılar. Sanıyorum ki onlarda karar veremiyor” diye konuştu. “ROMANTİK DUYGULARLA HAREKET EDEMEYİZ” Buca Cezaevi alanı konusunda İller Bankası ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Tugay, “Yüzde 65’i yeşil alan yüzde 35 spor alanı olsun dedik. Bu iyi bir çözüm aslında. Buranın yeşil alan olması konusunda ısrar edersek kamulaştırmasız el atma davasıyla büyükşehir belediyesini para ödemeye mahkum edecek İller Bankası. Biz bu şehri yönetirken sorumsuzluk içerisinde olmaması gereken insanlarız. Romantik duygularla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.