Bursluluk sınavı sonuçları için geri sayım başladı! İOKBS sonuçlarına nereden ve nasıl erişim sağlanır? Burs ödemeleri n

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları, 27 Nisan’da gerçekleştirilen sınavın ardından binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5. sınıftan 11. sınıfa kadar geniş bir yaş grubunu kapsayan bu sınavın sonuçlarını 30 Mayıs Cuma günü açıklayacak. Öğrenciler, sonuçlarını MEB’in resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleriyle sorgulayabilecekler. BURSLULUK SONUÇLARI VE KAZANAN ÖĞRENCİLER Bursluluk sınavı sonuçları açıklandığında, kazanan öğrenciler burs hakkı kazandığını öğrenmiş olacak. Ancak bu yıl burs almayan öğrenciler için bir hayal kırıklığı yaşanabilir. Başarılı olan öğrenciler ise, burslarını Ekim ayından itibaren almaya başlayacak. Ödemeler, 12 ay boyunca öğrencilerin hesaplarına aktarılacak. BURS ÜCRETLERİ ARTACAK MI? 2025 yılına dair önemli bir gelişme ise bursluluk ücretlerinin Temmuz ayında artacak olması. Burs ödemeleri, memur maaşı katsayısı oranlarına göre hesaplandığı için memur maaşları artış gösterdiğinde burslar da yükselecek. 2025 yılının Ocak ayında burs miktarı 2 bin TL civarındayken, Temmuz ayı itibariyle bu miktarın daha da artması bekleniyor. KAYNAK: NTV

Geri