Bursluluk sınavı sonuçları açıklanıyor: İOKBS sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2025 yılı uygulaması, 27 Nisan tarihinde tamamlandı. 5, 6, 7, 8’inci sınıfların yanı sıra hazırlık sınıfı ve lise 9, 10 ile 11’inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen sınavın sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, bursluluk sınavı sonuçları 30 Mayıs 2025 tarihinde erişime açılacak. İOKBS, her yıl düzenlenen ve başarılı öğrencilere düzenli maddi destek sağlanmasını amaçlayan önemli bir burs imkanı sunuyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, eğitim hayatları boyunca aylık burs almaya hak kazanıyor. Bu burs, hem akademik başarıyı ödüllendirirken hem de öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamada destek oluyor. İOKBS SONUÇLARINA NASIL ULAŞILIR? Adaylar, İOKBS 2025 sonuçlarını e-Okul sistemi veya Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi olan meb.gov.tr üzerinden TC kimlik numarası, doğum tarihi ve sayfada yer alan güvenlik kodunu girerek kolayca öğrenebilecek. İOKBS, 5. sınıftan 11. sınıfa kadar geniş bir öğrenci kitlesini kapsıyor ve hem başarı hem de maddi durum kriterlerine göre burs hakkı tanıyor. Bu nedenle sonuçların açıklanması, öğrenciler ve aileleri için büyük önem taşıyor. KAYNAK: NTV

Geri