A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarını açıkladı. 30 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla erişime açılan sonuçlar, saat 10.00’dan itibaren adayların erişimine sunuldu. Bu yıl sınava 1 milyon 23 bin 577 öğrenci başvuruda bulunurken, sonuçların açıklanmasıyla birlikte burs almaya hak kazanan öğrenciler de belli oldu. Sonuçlar nereden öğrenilecek? İOKBS’ye katılan öğrenciler, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden veya e-Okul sistemi aracılığıyla öğrenebilecek. Sorgulama işlemi için adayların T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve ekrandaki güvenlik kodunu girmesi yeterli olacak. Sonuç ekranında, adayların doğru ve yanlış cevap sayıları ile toplam puanları ayrıntılı olarak görüntülenecek. Ayrıca, isteyen öğrenciler için okul müdürlükleri tarafından “Sınav Sonuç Belgesi” elektronik ortamda hazırlanarak mühürlü ve imzalı şekilde teslim edilebilecek. İlk ödeme ne zaman yapılacak? Burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemelerine ilişkin takvim, MEB tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak. Burslar, genellikle eğitim-öğretim yılı başından itibaren hesaplara yatırılıyor.