Bursa’da Öğretmen Karne Günü Hayatını Kaybetti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Karne gününde görevi başında fenalaşan öğretmen hayatını kaybetti Bursa’nın Nilüfer ilçesinde karne günü yaşanan acı olay, tüm eğitim camiasını yasa boğdu. Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Hasan Aslan, öğrencilerine karnelerini dağıttığı sırada aniden fenalaştı. Mesai arkadaşlarının hemen haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Aslan kurtarılamadı. Okulda karne heyecanı yaşanırken gelen vefat haberi, özellikle öğrencileri ve öğretmen arkadaşları için büyük bir yıkım oldu. Henüz ilkokul çağındaki çocukların sevinç gözyaşları, yerini tarifsiz bir hüzne bıraktı. Hasan Aslan’ın ani vefatı, okul koridorlarında sessizliğe ve gözyaşlarına neden oldu. Olayın ardından öğrenilen bir başka detay ise yürekleri daha da burktu. Hasan Aslan’ın kızı, aynı gün Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecekti. Sınav sabahında baba acısıyla sarsılan genç kız, çevresindekilerin desteğiyle ayakta durabildi. Merhum öğretmen Hasan Aslan’ın cenazesi, Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine öğrenciler, meslektaşları, veliler ve sevenleri yoğun katılım gösterdi. Eğitim camiasının sevilen bir ismi olan Hasan Aslan’ın ani kaybı, geride büyük bir boşluk ve derin bir hüzün bıraktı.

Geri