A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir’in Buca ilçesinde belediyeye ait serada meydana gelen sabotaj olayının ardından, Efes Selçuk’tan anlamlı bir destek eli uzandı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yetiştirilen fidelerin Buca’ya gönderileceğini duyurarak, yerel yönetimler arasında örnek bir dayanışma örneği sergiledi. Buca’daki Seraya Sabotaj Üzüntü Yarattı Buca Belediyesi Tarımsal Üretim Merkezi’nde ürünlerin sulama ihtiyacını karşılayan depoya yoğun miktarda tuz dökülmesi sonucu, serada yetişen birçok ürün zarar gördü. İzmir genelinde büyük üzüntüyle karşılanan bu sabotajın ardından, Buca Belediyesi durumu kamuoyuna açıklarken, destek mesajları da gecikmedi. Özellikle tarımsal kalkınma ve yerel üretim konularında aktif bir duruş sergileyen Efes Selçuk Belediyesi, Bucalı üreticilere yalnız olmadıklarını hissettirdi. Fideler Efes Tarlası Yaşam Köyü’nden Buca’ya Gidiyor Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nden gönderilecek fidelerin, Buca’da yeniden toprakla buluşturulacağını açıkladı. Başkan Sengel, fidelerin 28 Mayıs Çarşamba günü Söğüt Mevkii’nde düzenlenecek fide dikim etkinliği kapsamında Buca’daki üretim alanlarında can bulacağını ifade etti. Yerel tohumlardan üretilen bu fideler, dayanışmanın sadece sözle değil, somut adımlarla da sürdürüldüğünün bir göstergesi olacak. “Halkın Sofrası Dayanışma ile Büyüyecek” Başkan Sengel, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videolu açıklamasında, sabotaj olayının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a ve tüm Bucalılara dayanışma mesajı gönderdi. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde 2021 yılından bu yana sürdürülen yerel üretim çalışmalarının bir ürünü olan fidelerin, Buca’da toprakla buluşarak halkın sofrasını büyüteceğini dile getirdi. “Efes Selçuk’un, Küçük Menderes’in bereketli fideleri Buca’ya ulaşıyor. Bu topraklar arasındaki kardeşlik ve iş birliği, üretimin sürekliliğini sağlayacak. Sevgiyle kalın” diyen Sengel, kentler arası iş birliğine dayalı tarımsal dayanışmanın önemine bir kez daha dikkat çekti.