Buca’da Türkan Saylan adıyla anlamlı proje: Başkan Duman kadınlarla pasta yaptı, destek mesajı verdi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Buca Belediyesi, kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla meslek edindirme projelerine devam ediyor. Bu kapsamda, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen pastacılık kursu sayesinde birçok kadın yeni bir meslek sahibi oluyor. MESLEK VE GELECEK SUNUYOR Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen pastacılık kursuna katılan kadınlar, kurs sonunda Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını alıyor. Sertifikalı kursiyerler kendi iş yerlerini açabiliyor ya da bir işletmede çalışarak gelir elde edebiliyor. BAŞKAN DUMAN KURSİYERLERİ ZİYARET ETTİ Pastacılık kursuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, kadınlarla birlikte pasta yaptı. Ziyareti sırasında kendi annesinin de bu kurslara katıldığını ifade eden Başkan Duman, kadınların üretim süreçlerinde daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. “BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI” Başkan Görkem Duman, kadınların ekonomik yaşamdaki yerini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü bir şekilde yer alması, toplumsal kalkınmanın ön koşuludur. Biz de Buca Belediyesi olarak bu anlayışla kadın emeğini destekleyen projelere öncelik veriyoruz. Pastacılık kursumuzda eğitim alan kadınlar hem bir meslek öğreniyor hem de ekonomik özgürlüklerini kazanıyor. Bu süreçte onların yanında olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ayrıca kız çocukları ve ülkemiz adına yaptığı çalışmalarla hepimizin gönlünde yer etmiş Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını merkezimizde yaşatıyor olmak da bizim için ayrı bir gurur kaynağı.” KURSİYERLERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR Pastacılık kursuna katılan kadınlar, Başkan Duman’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Kursiyerler, belediyenin kendilerine sunduğu bu imkânlar sayesinde ekonomik olarak daha güçlü hissettiklerini ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Geri