“Bu mesaj silindi” yazısı tarih oluyor: WhatsApp’ta silinen mesajları görmek artık mümkün!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
WhatsApp’ta karşılaştığımız "Bu mesaj silindi" bildirimi çoğu kullanıcı için büyük bir merak konusu. Özellikle mesajı okumadan silen kişiler, sohbetin akışını adeta yarım bırakıyor. Ancak bu merak artık tarihe karışıyor. Üstelik bunun için karmaşık uygulamalar yüklemenize ya da telefonda derinlemesine teknik işlemler yapmanıza hiç gerek yok. GİZLİ AMA ETKİLİ BİR TELEFON ÖZELLİĞİ Android işletim sistemine sahip telefonlarda yer alan "bildirim geçmişi" özelliği, silinen WhatsApp mesajlarının içeriğini görebilmenin pratik bir yolunu sunuyor. Bu özellik sayesinde, herhangi bir uygulama kullanmadan, yalnızca telefon ayarlarını kullanarak silinen mesajlara ulaşmak mümkün hale geliyor. ADIM ADIM YAPILMASI GEREKENLER Bu yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak telefonunuzdaki bir özelliği aktif etmeniz yeterli. İşte izlemeniz gereken adımlar: Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin. Ardından Bildirimler seçeneğini bulun. "Gelişmiş Ayarlar" altında yer alan Bildirim Geçmişi sekmesini bulun ve açık konuma getirin. Bu ayar aktif edildikten sonra, telefonunuza gelen tüm bildirimler otomatik olarak kaydedilecektir. WhatsApp dahil, uygulamalardan gelen mesajlar bu geçmişte tutulur. BİLDİRİME TIKLAMAYIN, GEÇMİŞİ KONTROL EDİN Bir kişi size mesaj gönderip ardından sildiğinde, mesajın içeriği hala bildirim geçmişinde görülebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli bir detay var: Silinmiş mesaj bildirimi geldiğinde, bu bildirime tıklamayın. Çünkü bildirime tıkladığınız anda WhatsApp açılır ve silinen mesaj görüntülenemez. Bunun yerine, doğrudan Ayarlar > Bildirim Geçmişi bölümüne giderek o mesajın içeriğini oradan okuyabilirsiniz. GEÇMİŞ MESAJLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL Bu yöntemin yalnızca "bildirim geçmişi" özelliğini aktif ettikten sonra gelen mesajlar için geçerli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yani bu ayarı daha önce açmadıysanız, geçmişte silinen mesajlara ulaşmanız mümkün değil. SÖZCÜ

Geri