Bu ikiliyi tüketin ve unutkanlığa veda edin! İşte o sır baharatlar

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Parlak sarı rengiyle bilinen zerdeçal, içerdiği “kurkumin” adlı aktif bileşen sayesinde güçlü antioksidan ve iltihap giderici özellikler taşıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gary Small öncülüğünde yürütülen araştırmada, kurkumin takviyesi alan katılımcıların hafıza testlerinde yüzde 28’e varan gelişme gösterdiği tespit edildi. Çalışmada, kurkuminin Alzheimer hastalarında beyin plaklarını azalttığı ve sinir hücrelerinin yenilenmesini desteklediği de gözlemlendi.

KARABİBERLE ETKİSİ KATLANIYOR


Uzmanlar, zerdeçalın karabiberle birlikte tüketildiğinde etkisinin katlandığını belirtiyor. Karabiberdeki piperin maddesi, kurkuminin vücutta kullanılabilirliğini yüzde 2000’e kadar artırıyor. Zerdeçal, çorbalardan sütlü içeceklere kadar pek çok tarifte kolayca kullanılabiliyor.

Biberiye2


BİBERİYE DE HAFIZAYA DESTEK OLUYOR


Aromasıyla bilinen biberiye, hafızaya olumlu etkisiyle öne çıkıyor. İngiltere’de Northumbria Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, biberiye kokusuna maruz kalan bireylerin hafıza testlerinde yüzde 15 daha başarılı olduğu saptandı. Biberiyede bulunan rosmarinik asit ve uçucu yağlar, beyin dolaşımını artırarak dikkat ve odaklanmayı destekliyor. Ayrıca biberiye, hafıza ile ilişkili asetilkolin maddesini parçalayan enzimleri baskılayarak bilişsel fonksiyonların korunmasına yardımcı oluyor.

BİBERİYE NASIL TÜKETİLMELİ?


Biberiye, et yemeklerinden salatalara kadar farklı tariflerde kullanılabiliyor. Çay olarak tüketilmesi de öneriliyor. Bir çay kaşığı kurutulmuş biberiyenin sıcak suda demlenerek günlük olarak içilmesi, zihinsel berraklık için etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor.

Gerçek Gündem
 
Geri
Üst