Bornovalı ev kadınları üretiyor: Belediye'den destekle Kent Bostanları büyüyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bornova Belediyesi’nin kadınlara ekonomik ve sosyal güç kazandırmayı hedefleyen Kent Bostanları Projesi büyüyor. Altındağ ve Pınarbaşı’nın ardından Rafetpaşa, Işıkkent ve Mevlana mahallelerinde yeni bostan alanları kuruluyor. Böylece proje alanı sayısı 5’e çıkarken, doğrudan üretim sürecine katılan kadın sayısı 265’e ulaşacak. RAFETPAŞA'DA YENİ BOSTAN ALANI Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Rafetpaşa Mahallesi’nde kurulacak yeni bostan alanında incelemelerde bulundu. Burada daha önce atıl durumda bulunan bir belediye arsasının projeye dahil edildiğini belirten Eşki, “Burası, bu dönem için en çok önem verdiğimiz projelerden biri olan Kent Bostanı’na dönüşecek” dedi. Kent Bostanları, ev kadınlarının doğrudan üretime katılmasını sağlarken, aynı zamanda güvenli ve sosyal bir yaşam alanı işlevi de görüyor. Başkan Eşki, “Kadınların dokunduğu toprağı güvenli yaşam alanlarına dönüştürüyoruz” sözleriyle projenin sosyal boyutuna dikkat çekti. HEDEF 265 KADINA ULAŞMAK Altındağ ve Pınarbaşı’nda başarılı örnekleri uygulanan proje, şimdi Rafetpaşa, Işıkkent ve Mevlana mahalleleriyle genişliyor. Bornova Belediyesi, bu 5 noktada toplam 265 kadına ulaşmayı hedefliyor. Kent Bostanları sadece üretim değil, aynı zamanda güvenlik endişesi taşıyan bölgeleri yeniden işlevlendirme açısından da önemli bir adım. Başkan Eşki, “Bu bölgeleri kameralarla takip edip şehrin ortasında özel güvenlik noktaları oluşturmuş olacağız” dedi. BOSTANLARDA HER ŞEY BELEDİYEDEN Bornova Belediyesi, proje kapsamında kadın üreticilere fide, sulama ve teknik desteği ücretsiz sağlıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yazlık ve kışlık sebze fidelerini düzenli olarak dağıtıyor; sulama altyapısı ve bakım hizmetleri de belediye tarafından karşılanıyor. Kurulacak Kent Bostanları kameralarla izlenecek, böylece kadınlar ve çocukları için güvenli bir çevre oluşturulmuş olacak. Aynı zamanda üretici kadınlara teknik eğitim verilerek bilgi düzeyleri artırılacak. DOĞAL ÜRÜNLER, EV EKONOMİSİNE DESTEK Bostanlarda üretilen doğal ürünler, katılımcı kadınların ev ekonomisine doğrudan katkı sunacak. Kadınlar hem kendi aileleri için sağlıklı ürünler yetiştirecek hem de üretim deneyimi kazanacak. Proje, aynı zamanda mahallelerde sosyal etkileşimi güçlendiriyor. Ortak üretim alanları sayesinde kadınlar birbirinden öğreniyor, paylaşım ve dayanışma ortamı oluşuyor.

Geri