A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bornova Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını teşvik etmek amacıyla ilçedeki özel bir eğitim merkezinden gelen öğrencileri Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’nde misafir etti. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte çocuklar, doğayla doğrudan temas kurarak üretim süreçlerini yakından tanıma fırsatı buldu. TOHUMUN HİKAYESİ YERİNDE ANLATILDI Öğrenciler, merkezin farklı alanlarını gezerek tohumun toprağa ulaşmasından hasada kadar olan aşamaları yerinde inceledi. Uygulamalı anlatımlarla desteklenen etkinlikte, çocuklar toprak, su, güneş ve sabırla büyüyen bitkilerin gelişimini deneyimleme şansı elde etti. Etkinlik, özel çocuklara tarımsal üretimin temel evrelerini gözlemleme imkânı sundu. GÖNÜLLÜLERLE EL ELE ÜRETİM Bornova’daki üniversitelerde eğitim gören gönüllü öğrenciler de etkinlikte görev aldı. Gönüllülerle birlikte yürütülen atölye çalışmalarında özel öğrenciler, tohum ekimi ve kışlık sebze fidelerinin dikimi gibi uygulamalar gerçekleştirdi. Bu etkileşimli süreç, çocukların el becerilerinin gelişimine katkı sağladı ve üretimin bir parçası olmalarını mümkün kıldı. SOSYAL KAPSAYICILIK MERKEZDE Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, merkezin yalnızca tarımsal üretim değil, aynı zamanda sosyal kapsayıcılık açısından da önemli bir işlev üstlendiğini vurguladı. Başkan Eşki, “Toprağa dokunmak, üretmenin hazzını yaşamak herkesin hakkı. Özellikle özel gereksinimli bireylerimizin bu süreçte yer alması bizim için çok kıymetli. Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’miz sadece üretimin değil, sosyal kapsayıcılığın da merkezi. Genç gönüllülerimizle birlikte umut dolu bir tabloya tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.