Bingöl'deki PİKOM Ürünlerinin Ticarileştirilmesi Değerlendirildi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bingöl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen değerlendirme toplantısında, bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütülen projelerde elde edilen ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik başkanlığında yapılan toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan ile PİKOM'da görev yapan birim amirlerinin katımıyla gerçekleştirildi. Bingöl Üniversitesi'nde yürütülen bilimsel ve uygulamalı çalışmalar neticesinde elde edilen ürünlerin yerel ve ulusal pazarda ticari değere dönüştürülmesinin ele alındığı toplantıda; tarım, hayvancılık, yenilenebilir enerji, bal üretimi ve organik ürünler gibi alanlarda elde edilen ürünlerin pazara entegrasyonuna yönelik yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. BİLGİ VE ÜRETİM KAPASİTESİNİN EKONOMİK FAYDAYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE VURGU YAPTI Üretilen ürünlerin kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler çerçevesinde marka değerinin artırılması ve ekonomik kazanca dönüştürülmesine yönelik hedeflerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Çelik, üniversitenin bilgi ve üretim kapasitesinin ekonomik faydaya dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti. Toplantıda ayrıca, ürünlerin markalaşması, pazarlama süreçleri, iş birlikleri ve girişimcilik destekleri gibi konularda fikir alışverişinde bulunularak, yürütülen AR-GE ve üretim faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için somut adımların atılması konusunda fikir birliği sağlandı.

Geri