A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne Nisan ayında evlilik kredisi için yapılan 53 başvurudan 30 çiftin başvurusu kabul edildi. Başvuruları kabul edilen çiftlere 150 bin lira evlilik kredisi verilecek. Öte yandan geçtiğimiz ay 178 gence evlilik öncesi eğitim verildiği bildirildi. EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Evlenecek Çiftlerin Desteklenmesi Projesi'nden yararlanmak isteyen çiftlerin başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurması ve 30 yaşını doldurmamış olması, taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmaması, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalamasının asgari ücretin 2,3 katından fazla olmaması, son aya ait gelirleri toplamının asgari ücretin 2,5 katından fazla olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibari ile resmi nikah günü en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması, bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt ederek katılmaları, bakanlığın evlilik sonrası sunacağı eğitim hizmetlerine 2 yıl içerisinde katılmayı taahhit etmek, mahkumiyet kararı bulunmaması ve daha önce proje kapsamında kredi kullanmamış olması da aranan diğer başvuru şartları arasında yer alıyor. EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR VE GERİ ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK? Proje kapsamında, yeni evlenecek çiftlere yönelik evlilik kredisi ile verilecek 150 bin lira, faizsiz ve 2 yıl sonra geri ödemeye başlanacak. Evlilik kredisinden faydalanan gençler 2 yıl sonra 48 taksit halinde aylık 6 bin 250 lira geri ödeme yapacak.